Nalewka z granatów z cytrusami

szybkie przygotowanie pysznego trunku!
Aleksander BabiczewAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
163 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 20 D

oczyść granat, wlej do pojemnika (3-litrowy słoik) , pokrój pomarańczę i cytrynę w półpierścienie, wlej do tego samego pojemnika, dodaj cukier i zalej wódką.

napój jest przygotowywany przez 15 do 20 dni. Po tym czasie nalewkę przecedzić przez filtr (Gaza , wata). Napój jest gotowy do spożycia .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy