napar z glistnika na wódkę

skuteczny środek normalizujący metabolizm. Napar z glistnika na wódkę będzie skuteczny w walce z nadwagą, jeśli jest związany z zaburzeniami metabolicznymi, nieprawidłowym działaniem układu pokarmowego i nerwowego. Należy jednak pamiętać, że glistnik jest potężną rośliną leczniczą. Dlatego konieczne jest przestrzeganie dawkowania i nie zapomnij skonsultować się ze specjalistą.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 D 2 h

sok z glistnika należy przygotować z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, zbierane są duże rośliny (potrzebne będą łodygi i liście). Należy to zrobić w przyjaznym dla środowiska miejscu, z dala od miast i fabryk, a także autostrad. Glistnik najlepiej zbierać podczas kwitnienia.

moje kwiaty, usuń suche liście. Następnie posiekaj rośliny. Możesz je posiekać nożem lub przekręcić przez maszynę do mięsa. Wyciśnij sok do odpowiedniego pojemnika. Wystarczy to zrobić za pomocą woreczka z gazy, w którym umieszcza się pokruszone rośliny. Następnie worek umieszcza się pod prasą i wyciska sok. Z roślin uzyskuje się dość dużo płynu, ponieważ łodygi glistnika są bardzo soczyste.

następnie sok łączy się z wódką w takich proporcjach: 1: 1. Oznacza to, że na każde 500 ml soku pobiera się 500 ml wódki. ce miesza się i wlewa do szklanego pojemnika. Pojemnik szczelnie zamykamy pokrywką i umieszczamy w ciemnym i chłodnym miejscu na 15 dni. Co 3 dni bierzemy pojemnik i dobrze wstrząsamy jego zawartością.

po upływie określonego czasu filtrujemy powstały napar przez gazę złożoną w 3-4 warstwach. Napar z glistnika na wódkę jest gotowy do użycia, ale należy pamiętać, że przed spożyciem konieczna jest konsultacja z lekarzem. Jest to ważne, ponieważ glistnik jest bardzo silną rośliną leczniczą. Nawet jeśli specjalista pozwoli na przyjęcie, należy przestrzegać ścisłej dawki!

weź napój w ten sposób:

1 dzień. Po przebudzeniu pół godziny przed posiłkiem wypij mieszaninę 50 ml wody i jednej kropli nalewki.

2 dzień. Wszystko jest takie samo, tylko liczba kropli jest zwiększana do dwóch i pobiera trochę więcej wody.

w kolejnych dniach każdego ranka zwiększamy kroplę o jedną, a wodę o około 5-10 ml. robimy to wszystko, aż osiągniemy 15 kropli i 100 ml płynu. W ciągu następnych 15 dni zaczynamy zmniejszać ilość wody i kropli, aż dojdziemy do jednego i 50 ml. ogólnie kurs wynosi 1 miesiąc, a następnie obowiązkowa jest przerwa co najmniej 2-3 miesiące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Glistnik - 12   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: