herbata imbirowa z miodem i cytryną

herbata imbirowa to najzdrowsza herbata. Nigdzie nie ma takiej ilości witamin. Powiem Ci, jak zrobić jeden z najzdrowszych rodzajów herbaty - herbatę imbirową. Jest przydatny dla wszystkich: rdzeni, problemów z układem trawiennym i nie tylko. Bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe. A także aromatyczny i orzeźwiający w smaku.
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
7 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagotuj wodę. Odetnij imbir i obierz go ze skórki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno zetrzyj. Wlej starty korzeń wrzącą wodą do głębokiego nie metalowego pojemnika i przykryj pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pamiętaj, aby owinąć herbatę i pozostawić na 5-10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe! Pij herbatę z miodem i cytryną. Ale w żadnym wypadku nie dodawaj ich do wody. Witamina C, którą daje cytryna, rozkłada się w wysokich temperaturach, a miód traci wszystkie swoje pozytywne właściwości. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy