herbata imbirowa z miodem i cytryną
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagotuj wodę. Odetnij imbir i obierz go ze skórki.
Krok 2:
Drobno zetrzyj. Wlej starty korzeń wrzącą wodą do głębokiego nie metalowego pojemnika i przykryj pokrywką.
Krok 3:
Pamiętaj, aby owinąć herbatę i pozostawić na 5-10 minut.
Krok 4:
Gotowe! Pij herbatę z miodem i cytryną. Ale w żadnym wypadku nie dodawaj ich do wody. Witamina C, którą daje cytryna, rozkłada się w wysokich temperaturach, a miód traci wszystkie swoje pozytywne właściwości. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g