konfitura Wiśniowa
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
W Jednym rondlu zbieramy wiśnie, cukier i wyciskamy tam dwie połówki cytryny. Gotuj tę mieszaninę przez 4 minuty. Następnie zdejmij patelnię z pieca i przenieś masę do blendera i tam zmiel ją do stanu podobnego do owsianki.
ten kleik jest naszym konfiturą. Wlewamy go do słoików, zamykamy, a następnie pozostawiamy do góry nogami na 10 minut. Po upływie czasu przywróć je do bardziej zwykłej pozycji i pozwól im ostygnąć. Schłodzone konfitury z wiśni można jeść już teraz lub przechowywać. Nie straci smaku nawet po roku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g