Nalewka gin na malinach

pyszny napój alkoholowy. Niezapomniany zapach! Nalewka gin na malinach okazuje się niesamowicie smaczna i niesamowicie aromatyczna. Przygotowanie praktycznie nie wymaga wysiłku, ponieważ wszystko, czego potrzebujesz, to włożyć składniki do słoika. A potem potrzebna jest tylko cierpliwość. Podczas parzenia napoju nie trzeba otwierać pokrywy.
koteѼAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
113 kcal
IG: 36 / 0 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 15 d 10 min

1. Dobrze umyj limonki gąbką, osusz ręcznikiem i usuń skórkę. Umieść skórkę na dnie dwulitrowego słoika.

2. Maliny wkładamy również do słoika.

3. Wlej cukier puder.

4. Wlej dżin.

5. Zamykamy słoik pokrywką i usuwamy go na 10-15 dni w ciemnym miejscu.

nalewka jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Gin - 130   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy