skład / składniki
metoda gotowania
1. Wybierz dojrzałe jabłka słodkich odmian, musisz również zwrócić uwagę na fakt, że owoce powinny być dość soczyste.
2. Umyj przygotowane owoce, obierz, Wytnij rdzeń.
3. Przełóż obrane jabłka przez sokowirówkę, wlej sok do rondla.
4. Wyślij rondel z sokiem do ognia, zagotuj napój, a następnie trzymaj go w ogniu przez kolejne 10-12 minut. W trakcie tego procesu usuń piankę łyżką cedzakową lub małym drobnym sitkiem.
5. Wlej sok jabłkowy do czystych, wstępnie wysterylizowanych butelek i zwiń pokrywki.
6. Odwróć półfabrykaty do góry nogami, zawiń w ciepły koc i pozostaw do ostygnięcia w tej pozycji. Zajmie to około 20-24 godzin, po czym można przenieść butelki z sokiem do stałego miejsca przechowywania. Przechowuję w piwnicy)
przytulna zima i dobre zdrowie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g