napój witaminowy z jabłek na zimę

napój witaminowy na zimę dla Twojej rodziny! Nie przegap okazji, nie bądź leniwy, przygotuj sok jabłkowy na zimę! To wcale nie jest długie i trudne, a korzyści dla całej rodziny są wyraźnie namacalne) zbieram sok w dużych partiach, ale przepis wskazywał tylko 4 kg (jeśli owoce są soczyste na wyjściu, otrzymasz od 2,5 litra soku), spróbuj gotować, aw razie potrzeby podwoić lub potroić porcję.
TatkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 1 h 15 min

1. Wybierz dojrzałe jabłka słodkich odmian, musisz również zwrócić uwagę na fakt, że owoce powinny być dość soczyste.

2. Umyj przygotowane owoce, obierz, Wytnij rdzeń.

3. Przełóż obrane jabłka przez sokowirówkę, wlej sok do rondla.

4. Wyślij rondel z sokiem do ognia, zagotuj napój, a następnie trzymaj go w ogniu przez kolejne 10-12 minut. W trakcie tego procesu usuń piankę łyżką cedzakową lub małym drobnym sitkiem.

5. Wlej sok jabłkowy do czystych, wstępnie wysterylizowanych butelek i zwiń pokrywki.

6. Odwróć półfabrykaty do góry nogami, zawiń w ciepły koc i pozostaw do ostygnięcia w tej pozycji. Zajmie to około 20-24 godzin, po czym można przenieść butelki z sokiem do stałego miejsca przechowywania. Przechowuję w piwnicy)

przytulna zima i dobre zdrowie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g

Podobne przepisy