mleko kokosowe z wiórków
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia;
2. Wlać wiórki kokosowe do wrzącej wody, wymieszać, zamknąć pokrywką;
3. Pozostaw na 2 godziny, a najlepiej na noc;
4. Powstałą masę przełożyć do blendera, zmielić na gładką masę przez 10-15 minut;
5. Odcedź powstałą zawiesinę przez sito, a następnie przez gazę, lepiej złożoną w 2 warstwach;
6. Możesz zawiesić gazę z kleikiem na 2-3 godziny, a następnie wycisnąć płyn rękami lub umieścić pod prasą.
wszystko - mleko kokosowe jest gotowe - można go używać zgodnie z przeznaczeniem-do przygotowywania różnych potraw lub po prostu jako napój z ulubionymi wypełniaczami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g