mleko kokosowe z wiórków

mleko kokosowe dobrze gasi pragnienie. To pyszny i zdrowy napój.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 71 % 22 g
węglowodany 16 % 5 g
197 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

1. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia;
2. Wlać wiórki kokosowe do wrzącej wody, wymieszać, zamknąć pokrywką;
3. Pozostaw na 2 godziny, a najlepiej na noc;
4. Powstałą masę przełożyć do blendera, zmielić na gładką masę przez 10-15 minut;
5. Odcedź powstałą zawiesinę przez sito, a następnie przez gazę, lepiej złożoną w 2 warstwach;
6. Możesz zawiesić gazę z kleikiem na 2-3 godziny, a następnie wycisnąć płyn rękami lub umieścić pod prasą.
wszystko - mleko kokosowe jest gotowe - można go używać zgodnie z przeznaczeniem-do przygotowywania różnych potraw lub po prostu jako napój z ulubionymi wypełniaczami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: