wódka z sokiem żurawinowym i cukrem
skład / składniki
35
porcje:
metoda gotowania
w litrze soku żurawinowego należy rozcieńczyć w półtora litra wody zmieszanej z cukrem. Dodajemy do nich litr wódki i mieszamy. Następnie napełnij trzylitrowy słoik przyszłym nalewką, szczelnie zamykając go na 4 dni.
dokładnie po czterech dniach usuwamy fermentujący alkohol z pojemnika i przepuszczamy go przez gazę złożoną z kilku warstw. Osad powinien pozostać w nim, podczas gdy w butelce/garnku/słoiku, w którym przelałeś płyn, będzie czysty Likier żurawinowy. Szczelnie zamykamy pojemnik i & nbsp;dodajemy do naszych zapasów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok żurawinowy - 46 kcal/100g