wódka z sokiem żurawinowym i cukrem

zapomnij o alkoholu! To takie pyszne! Za uszy nie wyciągniesz! Bardzo podoba mi się Likier żurawinowy i jego smak. Jeśli jesteś miłośnikiem alkoholu, Likier żurawinowy będzie dla Ciebie odpowiedni.
likaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
105 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D 15 min

w litrze soku żurawinowego należy rozcieńczyć w półtora litra wody zmieszanej z cukrem. Dodajemy do nich litr wódki i mieszamy. Następnie napełnij trzylitrowy słoik przyszłym nalewką, szczelnie zamykając go na 4 dni.

dokładnie po czterech dniach usuwamy fermentujący alkohol z pojemnika i przepuszczamy go przez gazę złożoną z kilku warstw. Osad powinien pozostać w nim, podczas gdy w butelce/garnku/słoiku, w którym przelałeś płyn, będzie czysty Likier żurawinowy. Szczelnie zamykamy pojemnik i & nbsp;dodajemy do naszych zapasów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok żurawinowy - 46   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: