kremowy koktajl morelowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń nasiona z umytych moreli. Mielimy je w blenderze.
z sah.ubij śmietanę w proszku.
kruszymy lód na drobną kruszonkę (na śnieg).
z puree morelowym wymieszaj lód, zmielone migdały, śmietanę.
deser układamy w szklankach, pokrywamy bitą śmietaną, posypujemy czekoladą i migdałami. Udekoruj morelami.
podawaj kremowy koktajl od razu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g