Likier kawowo-pomarańczowy na alkoholu

mocna Rozkosz ze smakiem mijającego lata. Z przyjemnością uczę się wszystkiego nowego, zwłaszcza przepisów kulinarnych i jedzenia. W pracy mamy pracownika, który jest wielkim specjalistą od napojów alkoholowych. Nie myśl źle, po prostu zbiera przepisy i prezentuje nowości swojej kolekcji na imprezach firmowych. Cóż, z przyjemnością oceniamy każdy według dziesięciopunktowego systemu. Po skosztowaniu likieru pomarańczowego nasz dział wystawił mu solidną ósemkę. Spróbuj zrobić to w domu.
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
135 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D 12 h 15 min

weź dojrzałą słodką pomarańczę. Nawiasem mówiąc, wiesz, że najsłodsze pomarańcze to te, które mają "pępek" (taki otwór jest zwinięty) po drugiej stronie łodygi. Ziarna kawy do likieru powinny być mocno palone, aż będą Ciemnobrązowe. Włóż ziarna kawy jak najwięcej do pomarańczy ze skórą.
w trzylitrowym słoiku opuść naszpikowaną pomarańczę i wlej ją alkoholem.
aby Alkohol się zaparzył, musi spędzić półtora miesiąca w ciemnym miejscu.
po półtora miesiąca ugotuj syrop cukrowy z wody i granulowanego cukru. Alkohol spod pomarańczy wlewa się do gorącego syropu. Odcedź napój przez gazę złożoną z kilku warstw.
wlej gotowy Likier pomarańczowy do butelek, szczelnie zamknij.
powinno minąć miesiąc przed spożyciem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g

Podobne przepisy