różne wino truskawkowe

za każdym razem będzie jeszcze smaczniejszy niż poprzedni! Zgodnie z tym przepisem można przygotować różne wina jagodowe: wino truskawkowe, wino truskawkowe, wino truskawkowe z Wiktorii, wino malinowe. Piękno tego przepisu na wino polega na tym, że za każdym razem smakuje inaczej i za każdym razem wydaje się, że wyszło lepiej niż ostatnim razem. Wino jest szczególnie lubiane przez kobiety, ponieważ ma słodki, kwaśny smak i niesamowity aromat. Będziesz także musiał przygotować 5-litrowy cylinder lub 2 3-litrowe puszki. Wino truskawkowe uzyskuje się w temperaturze 16-18°. Jest przechowywany przez 1 rok w 8-12 sekund.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 28 g
111 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 74 d

gotuj syrop z wody i cukru, pamiętając o usunięciu piany. Ostudzić syrop.
1,5 kg dowolnych miękkich jagód w dowolnych proporcjach ubijamy do uzyskania jednorodności i wkładamy do butli 5l. Jagody oczywiście należy wcześniej umyć i usunąć łodygi. Jagody zalać syropem, Nie wypełniając całego balonu. Oznacza to, że powinien być wypełniony w 4/5. Jest to potrzebne do fermentacji. Dobrze wymieszaj mieszaninę.
teraz zawiąż gazę wokół szyjki balonu. I umieść balon w ciemnym miejscu w temperaturze 16-18 ° C. trzy razy dziennie mieszaninę należy mieszać drewnianą szpatułką lub łyżką. Więc pleśń nie pojawi się na powierzchni.
gdy minie tydzień, mieszaninę należy przecedzić przez gazę. I spuść sok do butelek, aby kontynuować fermentację. Zamknij butelki korkami, najlepiej z drewna korkowego. W środku takiego korka zrób dziurę i przeprowadź przez nią gumową rurkę. Wszystko powinno być ciasne, bez przepuszczania powietrza. Zanurz koniec rurki w pojemniku z wodą. W przypadku puszek 3L znajdują się specjalne pokrywki z odprowadzaniem wody i powietrza, możesz ich użyć.
po kolejnym tygodniu (lub krócej) na dnie butelek pojawi się osad, samo wino stanie się przezroczyste. W tym czasie wlej wino do innych butelek, zakorkuj i pozostaw w ciemnym miejscu na 2 miesiące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: