skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek kilka razy umyłem rodzynki. Mydło długo-aż woda będzie czysta. Ale wziąłem go na wagę, a rodzynki pakowane w torby są znacznie czystsze.
następnie wsypałem wszystkie rodzynki do rondla i zalałem wodą – temperatura pokojowa. Więc nalegał na mnie przez 12 godzin i udało mi się dobrze puchnąć i zmoczyć.
W końcu wsypałem cały cukier do rodzynek naraz, mieszałem, aż cukier się rozpuścił, przykryłem patelnię pokrywką. Gdy tylko kompot z rodzynek się zagotuje, zrobiłem mniejszy ogień i gotowałem przez 5 minut. To wszystko-schłodzony kompot można podawać na stole lub przechowywać w lodówce, czekać na gości.
Nie zapomnij o najważniejszej rzeczy-rodzynki są różne. Tym razem wziąłem wystarczająco słodki, aby kompot z rodzynek był trochę mdły. Ale to nie jest straszne - trochę rozcieńczyłem kompot wodą. A następnym razem po prostu wrzucę trochę mniej cukru. Lub więcej-jeśli rodzynki zostaną złapane niesłodzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g