ciasto jajeczne z nadzieniem jajecznym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto kruche: dodaj sól, sodę do mąki, wymieszaj.
Krok 2:
Włóż masło pokrojone na kawałki.
Krok 3:
Delikatnie potrzyj rękami.
Krok 4:
Dodaj żółtko, wodę i szybko zastąp ciasto.
Krok 5:
Zbierz ciasto w grudkę, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 6:
Nadzienie: drobno posiekaj cebulę, pokrój jajka w kostkę, Połącz w misce, wymieszaj.
Krok 7:
Wyjmij ciasto z lodówki, zwiń w cienką warstwę i włóż do formy. Nakłuć widelcem.
Krok 8:
Rozłóż starty ser topiony na cieście, a następnie jajka z cebulą.
Krok 9:
Wypełnienie: wymieszaj jajka, mleko, paprykę, sól.
Krok 10:
Wypełnij ciasto tą mieszanką.
Krok 11:
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut, koncentrując się na piekarniku i używając drewnianych patyczków.
Krok 12:
Ciasto jest gotowe! Smacznego i letniego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g