pasztet Szprotowy w domu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo i pokroić na 4 części.
Krok 3:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 4:
Koperek umyć, osuszyć i posiekać.
Krok 5:
Włóż szproty z masłem, jajka, ser, koperek i majonez do miski blendera. Ubijaj nie dłużej niż 10 sekund, aby masa nie była całkowicie jednorodna, z małymi kawałkami. Gotowy pasztet przechowywać w lodówce.
Krok 6:
Sól, pieprz i wymieszaj masę.
Krok 7:
Gotowy pasztet przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g