skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój korzeń imbiru w cienkie kliny. To około 1-2 łyżki stołowe.
Krok 2:

Włóż posiekany imbir do małego rondla i napełnij wymaganą ilością wody. Postaw garnek na ogniu i zagotuj. Gotuj imbir przez 5 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
Krok 3:

Zalej cytrynę wrzącą wodą, pokrój na pół i pokrój każdą połowę na cienkie plasterki.
Krok 4:

Posiekaną cytrynę włożyć do gorącego wywaru z imbiru i wymieszać. Jeśli masz termos, wlej do niego całą masę i pozostaw do zaparzenia na 3 godziny. Jeśli nie ma termosu, zawiń patelnię w coś ciepłego i pozwól jej się zaparzyć i powoli ostygnie.
Krok 5:

Możesz dodać trochę miodu do takiej herbaty imbirowej. Ale najlepiej jest go używać w takiej formie, w jakiej jest. Pij napój imbirowy przez cały dzień. Podczas gotowania możesz dodać trochę płonących przypraw. Ale wtedy możesz pić taki napój tylko przez 3 dni, aby nie przeciążać trawienia. Schudnij z przyjemnością i bądź zdrowy!
jedną z korzystnych właściwości imbiru jest stabilizacja metabolizmu.
imbir ma wiele zdrowych witamin i minerałów.
dla procesu odchudzania ważne są takie właściwości imbiru, jak poprawa trawienia i stymulacja żołądka.
zapewnia szybkie wchłanianie pokarmu.
lekkie działanie przeczyszczające imbiru pomaga usunąć toksyny i toksyny, eliminuje zaparcia.
imbir stymuluje krążenie krwi i rozszerza naczynia krwionośne.
dieta przy użyciu herbaty imbirowej z cytryną jest najlepiej uzupełniona ćwiczeniami fizycznymi.
złożone działanie cytryny i imbiru przyspiesza procesy odchudzania.
regularne przyjmowanie takiego napoju lub kursy mogą pozbyć się 2 kilogramów w ciągu tygodnia.
Pomimo właściwości dietetycznych tego napoju, podczas jego spożywania konieczne jest wykluczenie z diety mąki, smażonej i tłustej oraz wprowadzenie do menu większej ilości owoców i warzyw.
napój imbirowy z cytryną poprawia nastrój i dodaje energii.
spożywaj go codziennie, ale nie więcej niż 2 litry dziennie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g




