galaretka z kaszy manny
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, Usuń strąki nasion,łodygi.
2. Włóż ćwiartki jabłka do rondla, zalej niewielką ilością wody. Umieść patelnię na małym ogniu, gotuj jabłka przez 5-10 minut (aż będą miękkie).
3. W osobnym rondlu zagotuj mleko. Przez sito przesiej do niego semolinę, ciągle mieszając.
4. Dodaj cukier zwykły i waniliowy, mieszaj, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą.
5. Ubij jabłka blenderem, połącz je z semoliną. Ponownie ubij.
6. Rozłóż powstałą masę na miseczkach, wstaw do lodówki na godzinę.
galaretka z Manny jest gotowa.
smacznego i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g