spaghetti z gulaszem

szybko! Łatwe! Bardzo satysfakcjonujące! I niesamowicie pyszne! Spaghetti z gulaszem to świetny pomysł na prosty, a jednocześnie obfity i pożywny obiad lub lunch dla całej rodziny. Sos na bazie zmiażdżonych pomidorów doskonale uzupełnia spaghetti. A użycie gulaszu zamiast mielonego mięsa sprawia, że to danie jest jeszcze łatwiejsze i szybsze w przygotowaniu.
Adela♥♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 54 % 7 g
76 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przede wszystkim musisz zrobić sos do spaghetti.

aby to zrobić, obierz cebulę, opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.

pomidory również opłucz i osusz. Następnie wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na skórze każdego pomidora. Zalej je wrzącą wodą przez pół minuty, a następnie spuść wodę. Po podniesieniu krawędzi Skórki obierz pomidory z grubej skóry. Posiekaj pozostałą miąższ pomidorów w dowolny dogodny sposób - przez maszynkę do mięsa, w misce blendera lub po prostu drobno pokrój w kostkę.

włóż głęboką patelnię do ognia. Wlej trochę oliwy z oliwek i wrzuć posiekaną cebulę. Ciągle mieszając podsmaż cebulę na średnim ogniu, aż będzie półprzezroczysta przez 3 do 4 minut. Następnie dodaj gulasz i dobrze wymieszaj. Smaż wszystkie potrawy razem przez kilka minut. Następnie dodaj posiekane pomidory i ponownie wymieszaj wszystkie składniki razem. Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i mieszankę włoskich ziół, wymieszaj. Na średnim ogniu zagotuj zawartość patelni. Następnie przykryj, zmniejsz ogień do minimum i gotuj całą mieszaninę na małym ogniu przez pół godziny.

W międzyczasie ugotuj spaghetti.

wlej czystą wodę do garnka. Doprowadzić do wrzenia, posolić według własnych upodobań i wrzucić do wrzącej wody spaghetti. Zagotuj do stanu Aldente, koncentrując się na czasie wskazanym na opakowaniu produktu. Następnie odcedź i dodaj masło do garnka spaghetti. Wymieszać.

pod koniec gotowania sosu pomidorowego posmakuj go i dodaj sól. Następnie możesz usunąć patelnię z ognia. Odstaw sos na około 5-7 minut.

aby podać danie, najpierw ułóż ugotowane spaghetti,a następnie sos pomidorowy z gulaszem. Posyp potrawę posiekanymi świeżymi ziołami i startym parmezanem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy