skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim musisz zrobić sos do spaghetti.
aby to zrobić, obierz cebulę, opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.
pomidory również opłucz i osusz. Następnie wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na skórze każdego pomidora. Zalej je wrzącą wodą przez pół minuty, a następnie spuść wodę. Po podniesieniu krawędzi Skórki obierz pomidory z grubej skóry. Posiekaj pozostałą miąższ pomidorów w dowolny dogodny sposób - przez maszynkę do mięsa, w misce blendera lub po prostu drobno pokrój w kostkę.
włóż głęboką patelnię do ognia. Wlej trochę oliwy z oliwek i wrzuć posiekaną cebulę. Ciągle mieszając podsmaż cebulę na średnim ogniu, aż będzie półprzezroczysta przez 3 do 4 minut. Następnie dodaj gulasz i dobrze wymieszaj. Smaż wszystkie potrawy razem przez kilka minut. Następnie dodaj posiekane pomidory i ponownie wymieszaj wszystkie składniki razem. Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i mieszankę włoskich ziół, wymieszaj. Na średnim ogniu zagotuj zawartość patelni. Następnie przykryj, zmniejsz ogień do minimum i gotuj całą mieszaninę na małym ogniu przez pół godziny.
W międzyczasie ugotuj spaghetti.
wlej czystą wodę do garnka. Doprowadzić do wrzenia, posolić według własnych upodobań i wrzucić do wrzącej wody spaghetti. Zagotuj do stanu Aldente, koncentrując się na czasie wskazanym na opakowaniu produktu. Następnie odcedź i dodaj masło do garnka spaghetti. Wymieszać.
pod koniec gotowania sosu pomidorowego posmakuj go i dodaj sól. Następnie możesz usunąć patelnię z ognia. Odstaw sos na około 5-7 minut.
aby podać danie, najpierw ułóż ugotowane spaghetti,a następnie sos pomidorowy z gulaszem. Posyp potrawę posiekanymi świeżymi ziołami i startym parmezanem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g