skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy wszystkie potrzebne nam składniki i natychmiast anulujemy ich odpowiednią ilość. Użyłem oleju o zawartości tłuszczu 82%.
Krok 2:
Rozpuść masło w żelaznej misce, patelni lub na patelni.
Krok 3:
Dodaj cukier do masła.
Krok 4:
Mieszaj i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż mieszanina zacznie bulgotać. Dodaj śmietanę.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj, aby było wolne od grudek.
Krok 6:
Trzymaj masę w ogniu, aż pojawi się piana, natychmiast wyłącz ogień.
Krok 7:
Wlej gorącą mieszaninę do miski (nie można jej przelać, jeśli patelnia jest duża).
Krok 8:
I ubij kawałek na gorąco, dodaj cukier waniliowy i ubij mikserem.
Krok 9:
Stopniowo dodawaj mleko w proszku.
Krok 10:
Masa powinna stać się gęsta i lepka. Jeśli okaże się płynny, dodaj trochę więcej mleka w proszku. Ale tylko trochę!
Krok 11:
Wlać powstałą mieszaninę do formy i posypać orzechami nerkowca na wierzchu.
Krok 12:
Orzechy są lekko wciskane do ciasta i wysyłane do lodówki na godzinę w celu zestalenia.
Krok 13:
Następnie pokrój burfi na porcje i podawaj. Smacznego!
dowiedziałem się o tym, jak zrobić burfi z mleka z jednego programu kulinarnego. Postanowiłem ugotować ten przysmak, ponieważ podobał mi się jego wygląd. Niezwykła metoda gotowania w rzeczywistości nie była tak skomplikowana, jak mogłoby się wydawać na samym początku. Najważniejsze jest przestrzeganie technologii. Burfi z mleka to popularny deser lakto-wegetariański w Indiach. Dosłownie szaleją na nim miejscowi i turyści. Osobliwością kuchni indyjskiej jest to, że lokalni kucharze dodają do potraw różne przyprawy i przyprawy w dużych ilościach, ale wiele deserów, w tym słodycze burfi, jest słodko słodkich. Ten przysmak jest przygotowywany na bazie mleka, śmietany lub śmietany - produkty mleczne są głównym i nie zastępczym składnikiem. Pozostałe składniki mogą się zmieniać, dzięki czemu może być wiele odmian przepisów na takie cukierki. Klasyczny przepis bufri jest przekazywany przez Hindusów z pokolenia na pokolenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g