skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki na galuszki z twarogu. Aby uzyskać smaczniejsze i zdrowsze danie, lepiej oczywiście użyć naturalnego domowego twarogu, ale ten, który jest pod ręką, z wyjątkiem produktu z twarogu, również się sprawdzi. Zmiel twaróg blenderem lub przekręć go przez maszynę do mięsa, aż będzie gładki.
wbij jajko do miski z twarogiem, dodaj sól i cukier. Dobrze wymieszaj lub zmiel blenderem, aby masa była jednorodna, a cukier się rozpuścił. Wlej przesianą mąkę do masy twarogowej w częściach i stale mieszaj ciasto łyżką, aby nie przesadzić z mąką. Ponieważ może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej w zależności od jego jakości. Mąka różnych producentów do przygotowania produktu o tej samej wielkości może wymagać różnych ilości, więc musisz skupić się na konsystencji ciasta. W rezultacie ciasto powinno być gęste, ale miękkie. Tworzymy kiełbasę z ciasta, kroimy ją na małe kawałki tego samego rozmiaru. Możesz zostawić je tak, jak są kształty, lub zrobić okrągłe lub kwadratowe, jeśli chcesz.
w rondlu zagotuj osoloną wodę. Wrzucamy galuszki do wody w częściach, mieszając drewnianą łyżką, aby nie przykleiły się do dna patelni. Gotuj Galushki, aż się pojawią. Po pojawieniu się Galushki gotujemy je przez około 5 minut. Wyławiamy je z wody łyżką cedzakową, aby nadmiar płynu ze szkła. Kładziemy Galushki na talerzu, kładziemy kawałek masła na wierzchu lub polewamy stopionym, najlepiej naturalnym masłem, jest bardziej aromatyczne, trochę solimy i posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulą. W razie potrzeby podawaj Galushki ze śmietaną, dżemem lub skondensowanym mlekiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g