skład / składniki
metoda gotowania
proponuję spróbować ugotować Duńskie danie - duńską sałatkę z makaronem. To bardzo smaczne i niezwykłe jedzenie. Przygotowanie tego dania jest szybkie i łatwe. W tym przepisie kulinarnym wspomniano o wermiszelu, ale przyjdą też inne makarony.
wrzuć makaron do garnka z wrzącą osoloną wodą i gotuj przez 7-8 minut. Czas zależy w dużej mierze od rodzaju makaronu. Wlej wodę, umyj makaron zimną wodą i pozostaw do ostygnięcia.
na razie przygotuj zielony groszek. Umieść go w osobnym rondlu, zalej wodą, solą, zagotuj i gotuj przez 2-3 minuty, aby zmiękł.
następnie pokrój pieczoną cielęcinę w cienkie paski. Obierz paprykę i usuń środek, a następnie pokrój paprykę na ćwiartki.
włóż wszystkie ugotowane składniki do miski, dodaj olej, sól i pieprz do smaku. A na koniec dopraw sałatkę majonezem i musztardą. Duńska sałatka z makaronem jest gotowa. Jak widać wszystko jest szybkie i proste. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Marynata - 60 kcal/100g