Zupa żółwia

nic nie przebije takiego jedzenia! To tylko przyjemność!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 28 % 7 g
140 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min
niedawno w restauracji spróbowałem egzotycznego dania-zupy żółwia. Kiedy podano miskę zupy, od razu zastanawiałem się, jak smakuje. Oryginalne jedzenie, które przekonało mnie swoją egzotycznością i niepowtarzalnym smakiem. Od razu chciałem poznać kulinarny przepis na to danie. A przepis nie był tak skomplikowany, z wyjątkiem tego, że znalezienie głównego składnika może zająć trochę czasu. Teraz bezpośrednio o gotowaniu. Po wyczyszczeniu skorupy żółwia należy ją gotować przez pół godziny. Następnie mięso jest usuwane i krojone na małe kawałki. Następnie obieramy marchewki i gotujemy je osobno z cukrem, masłem i solą. Do powstałej zupy marchewkowej należy dodać mięso żółwia, odcedzając bulion, w którym sam żółw był wcześniej gotowany. Do powstałej zupy należy dodać skrobię ziemniaczaną, a następnie gotować, ciągle mieszając. Dodaj sól do smaku, osobiście nie lubię, gdy jedzenie jest solone. Gdy zupa będzie gotowa, możesz natychmiast podać ją do stołu. Ale będzie lepiej, jeśli doprawisz go sokiem z cytryny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g
  • Mięso żółwia - 89   kcal/100g

Podobne przepisy