zupa żółwia
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
niedawno w restauracji spróbowałem egzotycznego dania-zupy żółwia. Kiedy podano miskę zupy, od razu zastanawiałem się, jak smakuje. Oryginalne jedzenie, które przekonało mnie swoją egzotycznością i niepowtarzalnym smakiem. Od razu chciałem poznać kulinarny przepis na to danie. A przepis nie był tak skomplikowany, z wyjątkiem tego, że znalezienie głównego składnika może zająć trochę czasu. Teraz bezpośrednio o gotowaniu. Po wyczyszczeniu skorupy żółwia należy ją gotować przez pół godziny. Następnie mięso jest usuwane i krojone na małe kawałki. Następnie obieramy marchewki i gotujemy je osobno z cukrem, masłem i solą. Do powstałej zupy marchewkowej należy dodać mięso żółwia, odcedzając bulion, w którym sam żółw był wcześniej gotowany. Do powstałej zupy należy dodać skrobię ziemniaczaną, a następnie gotować, ciągle mieszając. Dodaj sól do smaku, osobiście nie lubię, gdy jedzenie jest solone. Gdy zupa będzie gotowa, możesz natychmiast podać ją do stołu. Ale będzie lepiej, jeśli doprawisz go sokiem z cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Mięso żółwia - 89 kcal/100g