krem z kaszy manny

delikatny i zwiewny krem do ciast i babeczek! Krem z kaszy manny może służyć jako deser, można go również posmarować ciastami, udekorować babeczkami i babeczkami. Przed użyciem krem należy schłodzić, aby lepiej zachował swój kształt. Jeśli nie ma syropu kokosowego, ten składnik może zostać pominięty, jest opcjonalny.
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 61 % 33 g
296 kcal
IG: 24 / 21 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Wlej mleko do odpowiedniego rondla lub rondla, wlej sól i semolinę, Wyślij do ognia. Gotuj z ciągłym mieszaniem trzepaczką, aby kasza manna nie została złapana w grudki.

2. Wlej syrop kokosowy do gorącej kaszy manny i wlej wiórki kokosowe, mieszaj, aż będą gładkie.

3. Dodaj wstępnie zmiękczone masło do śmietany, ubij masę mikserem.

to wszystko!

krem powietrzny jest gotowy, aby zadowolić cię swoim smakiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy