krem z kaszy manny
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej mleko do odpowiedniego rondla lub rondla, wlej sól i semolinę, Wyślij do ognia. Gotuj z ciągłym mieszaniem trzepaczką, aby kasza manna nie została złapana w grudki.
2. Wlej syrop kokosowy do gorącej kaszy manny i wlej wiórki kokosowe, mieszaj, aż będą gładkie.
3. Dodaj wstępnie zmiękczone masło do śmietany, ubij masę mikserem.
to wszystko!
krem powietrzny jest gotowy, aby zadowolić cię swoim smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g