skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż jajka do rondla. Napełnij wodą, aby była całkowicie pokryta. Wysyłamy do ognia. Gotuj jajka na twardo, a mianowicie przez 7 minut od momentu wrzenia.
2. Następnie przenosimy jajka do pojemnika z zimną wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. Schłodzone jajka są obrane ze skorupy.
3. Uwolnij stopiony ser z opakowań. Pocieramy na drobnej tarce razem z jajkami. Włóż do głębokiej miski.
4. Obierz czosnek. Pocieramy goździki na drobnej tarce. Można również przejść przez prasę. Najważniejsze jest, aby uzyskać kleik czosnkowy.
5. Koperek umyć pod bieżącą wodą. Suszymy. Za pomocą ostrego noża drobno posiekaj. Rozłóż razem z czosnkiem w misce z serem i jajkami.
6. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. A także dodaj majonez. Mieszać. Masa nie powinna być zbyt sucha, ale nie przez mokry klin. Konsystencja powinna być kremowa, aby powstała pasta dobrze się rozprowadzała.
7. Uwalniamy paluszki krabowe z opakowań. Umieszczamy je w pojemniku z gorącą wodą. Pozostaw na 1-2 minuty. Jest to konieczne, aby patyki nie pękały podczas ich rozpakowywania.
8. Wyciągamy paluszki krabowe z wody, suszymy ręcznikami papierowymi. Ostrożnie rozpakuj.
9. Posmaruj rozłożony patyk pastą serowo-jajeczną. Mocno zwiń w rolkę. W ten sposób nadziewamy wszystkie patyczki.
10. Wysyłamy przekąskę do lodówki. Pozostaw na pół godziny. Następnie wyjmij z lodówki, pokrój patyki na kawałki. Pięknie serwujemy na talerzu.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g