paluszki krabowe nadziewane serem

świetna przekąska na świąteczny stół! Paluszki krabowe nadziewane serem to nierealistycznie delikatna przekąska. Ser w przepisie jest topiony. Przed gotowaniem można go włożyć do zamrażarki na kilka minut, aby ułatwić tarcie. Jeśli chodzi o majonez: domowy jest lepszy niż zakupiony. Powinno być tylko tyle majonezu, aby masę można było rozprowadzić. Oznacza to, że nie powinien być suchy. W razie potrzeby majonez można rozcieńczyć kwaśną śmietaną w stosunku 1: 1. Będzie mniej kaloryczny, ale także smaczny.
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 16 % 6 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

1. Włóż jajka do rondla. Napełnij wodą, aby była całkowicie pokryta. Wysyłamy do ognia. Gotuj jajka na twardo, a mianowicie przez 7 minut od momentu wrzenia.

2. Następnie przenosimy jajka do pojemnika z zimną wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. Schłodzone jajka są obrane ze skorupy.

3. Uwolnij stopiony ser z opakowań. Pocieramy na drobnej tarce razem z jajkami. Włóż do głębokiej miski.

4. Obierz czosnek. Pocieramy goździki na drobnej tarce. Można również przejść przez prasę. Najważniejsze jest, aby uzyskać kleik czosnkowy.

5. Koperek umyć pod bieżącą wodą. Suszymy. Za pomocą ostrego noża drobno posiekaj. Rozłóż razem z czosnkiem w misce z serem i jajkami.

6. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. A także dodaj majonez. Mieszać. Masa nie powinna być zbyt sucha, ale nie przez mokry klin. Konsystencja powinna być kremowa, aby powstała pasta dobrze się rozprowadzała.

7. Uwalniamy paluszki krabowe z opakowań. Umieszczamy je w pojemniku z gorącą wodą. Pozostaw na 1-2 minuty. Jest to konieczne, aby patyki nie pękały podczas ich rozpakowywania.

8. Wyciągamy paluszki krabowe z wody, suszymy ręcznikami papierowymi. Ostrożnie rozpakuj.

9. Posmaruj rozłożony patyk pastą serowo-jajeczną. Mocno zwiń w rolkę. W ten sposób nadziewamy wszystkie patyczki.

10. Wysyłamy przekąskę do lodówki. Pozostaw na pół godziny. Następnie wyjmij z lodówki, pokrój patyki na kawałki. Pięknie serwujemy na talerzu.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy