skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę, najpierw ugotuj jajka. Aby to zrobić, włóż surowe jajka do chochli i napełnij zimną wodą. Podpal i zagotuj. Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 5-7 minut.Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą. Pozostaw je do całkowitego ostygnięcia. Następnie wytrzyj jajka z wody i obierz je ze skorupy.
Krok 2:
Umyj ogórek. Przytnij kucyki z obu stron i pokrój w paski. Jeśli ogórek jest zbyt duży z grubą skórką, konieczne będzie jego wstępne obranie.
Krok 3:
Włóż pokrojone ogórki do przestronnej, przygotowanej miski, w której wygodnie będzie wymieszać sałatkę.
Krok 4:
Wymagana ilość szynki, podobnie, pokrój w paski.
Krok 5:
Posiekaną szynkę Dodaj do miski do ogórków.
Krok 6:
Pokrój jajka ostrym nożem lub za pomocą krajalnicy do jajek. Dodaj posiekane jajka do sałatki.
Krok 7:
Następnie natychmiast zetrzyj twardy ser na grubej tarce do miski. Dodaj trochę posiekanego czosnku.
Krok 8:
Dopraw sałatkę majonezem i wszystko dobrze wymieszaj. Przed podaniem włóż sałatkę do lodówki, aby ostygła. Przed ucztą przenieś gotową sałatkę do salaterki. Smacznego!
sałatka otrzymała swoją nazwę za miękki i delikatny smak i konsystencję.
produkty do przygotowania tej sałatki są prawie zawsze w lodówce. Dlatego przygotowanie go nie będzie trudne.
W razie potrzeby możesz dodać do niego trochę zielonej cebuli.
jeśli chcesz dodać trochę słodyczy do smaku, możesz dodać starte jabłko, kukurydzę w puszkach lub posiekane ananasy.
aby podać porcje, ułóż tę sałatkę warstwami za pomocą specjalnej formy do serwowania.
taka sałatka będzie świetnie wyglądać na każdym stole. Doskonale uzupełni każde gorące danie. Można go również łatwo przygotować przed nagłym przybyciem gości.
proste, satysfakcjonujące i bardzo smaczne! Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal / 100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal / 100g