Delikatna Sałatka z szynką i ogórkiem

Prosta, ale bardzo smaczna i satysfakcjonująca sałatka. Delikatna sałatka jest dość obfita i pożywna. Jego smak jest bardzo delikatny, z odrobiną pikantności, dzięki dodatkowi czosnku. Taka sałatka jest dość uniwersalna. Jest przygotowywany z najbardziej zwykłych produktów i jest odpowiedni na każdą ucztę.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
209 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować sałatkę, najpierw ugotuj jajka. Aby to zrobić, włóż surowe jajka do chochli i napełnij zimną wodą. Podpal i zagotuj. Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 5-7 minut.Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą. Pozostaw je do całkowitego ostygnięcia. Następnie wytrzyj jajka z wody i obierz je ze skorupy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj ogórek. Przytnij kucyki z obu stron i pokrój w paski. Jeśli ogórek jest zbyt duży z grubą skórką, konieczne będzie jego wstępne obranie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż pokrojone ogórki do przestronnej, przygotowanej miski, w której wygodnie będzie wymieszać sałatkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymagana ilość szynki, podobnie, pokrój w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaną szynkę Dodaj do miski do ogórków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jajka ostrym nożem lub za pomocą krajalnicy do jajek. Dodaj posiekane jajka do sałatki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie natychmiast zetrzyj twardy ser na grubej tarce do miski. Dodaj trochę posiekanego czosnku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dopraw sałatkę majonezem i wszystko dobrze wymieszaj. Przed podaniem włóż sałatkę do lodówki, aby ostygła. Przed ucztą przenieś gotową sałatkę do salaterki. Smacznego!

sałatka otrzymała swoją nazwę za miękki i delikatny smak i konsystencję.
produkty do przygotowania tej sałatki są prawie zawsze w lodówce. Dlatego przygotowanie go nie będzie trudne.
W razie potrzeby możesz dodać do niego trochę zielonej cebuli.
jeśli chcesz dodać trochę słodyczy do smaku, możesz dodać starte jabłko, kukurydzę w puszkach lub posiekane ananasy.
aby podać porcje, ułóż tę sałatkę warstwami za pomocą specjalnej formy do serwowania.
taka sałatka będzie świetnie wyglądać na każdym stole. Doskonale uzupełni każde gorące danie. Można go również łatwo przygotować przed nagłym przybyciem gości.
proste, satysfakcjonujące i bardzo smaczne! Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal / 100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal / 100g

Podobne przepisy