prawdziwy ukraiński barszcz z pampuszkami

miłośnicy prawdziwego ukraińskiego barszczu szczególnie kochają ten przepis! Barszcz ukraiński z pampushkamina Ukrainie jest jednym z ulubionych dań w wielu rodzinach. I bez względu na to, jak blisko przepisu udało mi się ugotować tę wspaniałą zupę, moi ukraińscy krewni twierdzili, że prawdziwy barszcz z pampuszkami ma inny smak. Jednak dwie różne gospodynie domowe, próbujące tego samego przepisu kulinarnego, uzyskują potrawy o różnych smakach. Najwyraźniej nie może obejść się bez magii. Niemniej jednak ukraiński barszcz z pampushkami jest jedzeniem dla prawdziwych smakoszy, więc przynajmniej raz w życiu warto go ugotować. Jak gotować barszcz ukraiński?
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 54 % 7 g
64 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.
  29. Krok 29:

    Krok 29.
  30. Krok 30:

    Krok 30.
  31. Krok 31:

    Krok 31.
  32. Krok 32:

    Krok 32.
  33. Krok 33:

    Krok 33.
  34. Krok 34:

    Krok 34.
  35. Krok 35:

    Krok 35.
  36. Krok 36:

    Krok 36.
  37. Krok 37:

    Krok 37.

wołowina na barszcz powinna składać się nie tylko z mięsa, ale także z chrząszczy, a nawet ścięgien. Nie próbuj wyjmować tych ostatnich, ponieważ dają siłę bulionowi mięsnemu. Mięso gotujemy w jednym kawałku, aż zacznie odrywać się od kości. Gdy woda dobrze się zagotuje, dodaj sól. Następnie wyjmij ugotowane mięso z patelni, włóż do talerza i przykryj pokrywką.

pokrój buraki, marchew i kapustę w cienkie paski, pokrój cebulę i ziemniaki w kostkę. Najpierw zanurz ziemniaki w bulionie, a następnie kapustę. Buraki wysyłamy do ognia, aby usmażyć na maśle, po czym wkładamy tutaj pastę pomidorową i ocet. Pozwól mu się potować przez kolejne pięć minut. Oddzielnie od buraków na patelni na oleju smażyć cebulę i marchewkę, dodać pomidora. Smalec (lub boczek), pokrojony w małe kostki, również dobrze usmaż. W bulionie z prawie gotowymi ziemniakami i kapustą pomiń buraki i marchewkę z cebulą, przenieś boczek i mięso pokrojone na małe kawałki. Gdy Barszcz się zagotuje, wrzuć posiekany czosnek i pietruszkę do bulionu. Zdejmij z ognia, przykryj do połowy pokrywką i pozostaw w spokoju na pół godziny. Pampuszki podawane są do barszczu. Natychmiast ostrzegam, że to jedzenie jest bardzo wysokokaloryczne, więc dietetycy lepiej go nie próbować.

 pampuszki: zagniatamy zwykłe ciasto drożdżowe, odstawiamy dwa razy, formujemy kulki, układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, odstawiamy i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez kwadrans. Gdy tylko dojrzewają pampuszki, polewa się je sosem czosnkowym.

 sos czosnkowy: posiekaj czosnek, zmiel go solą i olejem roślinnym, a następnie rozcieńcz gorącą wodą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal / 100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal / 100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal / 100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy