zupa spalająca tłuszcz na odchudzanie

jedz pyszne i schudnij! Nie, to nie żart! Piękna zupa na odchudzanie! Zaczyna się wiosna, co oznacza, że musisz uporządkować figurę! Problem nadwagi nie jest dla mnie ostry, ale jest kilka dodatkowych kilogramów. W Internecie natknąłem się na ciekawy sposób na odchudzanie-dietę na zupę spalającą tłuszcz, która przez długi czas przytępia uczucie głodu! Zasada działania zupy spalającej tłuszcz polega na tym, że podczas jej trawienia organizm zużywa więcej energii niż zużywa. Nie jest tajemnicą, że błonnik jest trawiony przez długi czas, ale dlaczego jest go dużo? Oczywiście w warzywach! Aby zupa była spalająca tłuszcz, musisz wybrać takie składniki, aby każdy z nich działał na naszą korzyść! Zaproponowano kilka przepisów na taką zupę-klasyczną, pomidorową, cebulową, ale bardziej podobała mi się kapusta! Przygotujmy go! Spróbujmy!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 57 % 4 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Rosół z kurczaka ugotować wcześniej, warzywa obrać i umyć

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Potrzebujesz bardzo mało przypraw, dosłownie na czubku noża, to kurkuma, bazylia, czarny pieprz, kolendra i suszone pomidory. Bazylia wzmacnia efekt spalania tłuszczu i usuwa nadmiar płynu z organizmu. Czarny pieprz, kurkuma i kolendra aktywują metabolizm. Suszone pomidory mają dużo błonnika, którego tak bardzo potrzebujemy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po prostu nie ma lepszej bazy niż rosół z kurczaka do naszej zupy. Ma niską kaloryczność, bardzo dobrze zmniejsza apetyt, wspomaga trawienie i łagodzi błony śluzowe żołądka i jelit

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kapusta nie bez powodu nazywana jest sanitariuszem żołądka. Zawarty w nim kwas tartronowy poprawia metabolizm, usuwa toksyny i toksyny z organizmu, oczyszcza przewód pokarmowy. Kapusta zawiera bardzo dużo błonnika, który wspomaga prawidłowe trawienie. Potas usuwa nadmiar płynu z organizmu, zwiększa napięcie mięśni. Kapustę należy posiekać

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kalafior zawiera również dużo błonnika pokarmowego, normalizuje układ trawienny, zawiera przeciwutleniacze, kwas foliowy i pomaga normalizować poziom "złego" cholesterolu, co jest bardzo ważne dla utraty wagi. Ponadto ma bardzo niską kaloryczność. Rozbieramy go na kwiatostany

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Marchew doskonale nadaje się do utraty wagi, ponieważ oprócz zawartości zdrowych witamin i pierwiastków śladowych marchew zawiera gruboziarniste włókna, które pozwalają na nasycenie organizmu. Należy go pokroić w cienkie paski

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój trochę papryki w kostkę, nada naszej zupie swój niepowtarzalny smak. Nie lubię dużo pieprzu w zupie, jest zbyt aromatyczny, ale możesz włożyć tyle, ile jesteś przyzwyczajony. Nie ma sztywnych ram dla takiej zupy,co nie może pomóc)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dwa rodzaje kapusty, papryki i marchewki wkładamy do wrzącego bulionu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj przez 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posiekaj seler. To warzywo, jak wiadomo, jest po prostu niezbędne do utraty wagi, ponieważ ma niską, prawie ujemną zawartość kalorii. Jedząc go, możesz natychmiast poczuć się znacznie bardziej energiczny, dzięki unikalnym korzystnym właściwościom selera: regulowaniu poziomu hormonu stresu; odmładzanie, tonizowanie organizmu; zawartość składników odżywczych – potasu, magnezu, żelaza, cynku, fosforu, a także wystarczającej ilości witamin.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj cebulę. Może naprawdę zdziałać cuda, ponieważ cebula jest bezkaloryczna, jednocześnie wiąże się i usuwa z organizmu cały tłuszcz, który nie został zdeponowany na naszą korzyść i wychwytuje razem z nim toksyny i toksyny.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój pomidory w kostkę. Są nie tylko głównym źródłem witaminy A w diecie, ale w połączeniu z pokarmami takimi jak marchew, kapusta i cebula utrzymują równowagę węglowodanów.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zmiażdż czosnek płaską stroną noża i drobno posiekaj! Jest to składnik, który ma prawdziwą właściwość spalania tłuszczu! Bez niego zupa nie jest możliwa!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Seler, pomidory, cebula i czosnek dodajemy do naszych warzyw na kuchence

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotuj przez kolejne 5 minut

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Suszone pomidory drobno posiekane

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj pomidory, przyprawy do rondla, wyciśnij sok z połowy cytryny, wyłącz po 2-3 minutach i pozwól mu parzyć przez 10 minut!

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Drobno posiekaj koperek z natką pietruszki. Koper pomaga oczyścić jelita i hamuje głód, jednocześnie zapobiegając odkładaniu się tłuszczu podskórnego. Pietruszka normalizuje metabolizm i przyspiesza metabolizm tłuszczów w organizmie, skutecznie usuwa radionuklidy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej zupę na talerz, posyp świeżymi ziołami. Smacznego!

dieta z użyciem zupy spalającej tłuszcz polega na spożywaniu jej 3-5 razy dziennie w małych porcjach w połączeniu ze świeżymi warzywami, z egzotycznych owoców lepiej odmówić na chwilę. Kurs diety jest przeznaczony na 5 dni, maksymalnie 2 tygodnie, w przeciwnym razie może to prowadzić do wyczerpania organizmu. Jak dla mnie-ta metoda odchudzania jest dość delikatna, ponieważ zupa jest bardzo zabawna i smaczna!

cóż powiedzieć-jemy i chudniemy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy