skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki, pokrój w duże kostki, zalej wodą i gotuj przez 20 minut.
2. Obierz cebulę, drobno posiekaj.
3. Obrane marchewki i buraki kroimy w małe kostki.
4. Posiekaj czosnek.
5. Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż do niego cebulę, marchewkę, buraki i czosnek, smaż przez 10 minut (do miękkości).
6. Rozłóż koncentrat pomidorowy na warzywach, wymieszaj, trzymaj w ogniu przez kilka minut.
7. Dodaj zawartość patelni do garnka do ziemniaków, gotuj wszystko razem przez 5-7 minut.
8. W międzyczasie myjemy buraki, siekamy je i wkładamy do barszczu.
9. Sól, pieprz, dodaj cukier,spróbuj.
10. Barszcz gotujemy jeszcze przez kilka minut, po czym wlewamy sok z cytryny i wyłączamy ogrzewanie.
gotowy Barszcz podajemy ze śmietaną drobno posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g