Wegetariańska kapuśniak ze świeżej kapusty

Łatwe, obfite wegetariańskie pierwsze danie! Wegetariańska kapuśniak ze świeżej kapusty jest opcją na służbie, gdy chcesz świeżej, gorącej i wystarczająco szybko. Produkty są dostępne, Proces jest najprostszy. Okazuje się doskonały! Razem z marchewką można również smażyć cebulę. Zamiast cebuli w tym naczyniu zastosowano asafetydę (zdrową przyprawę, substytut smaku cebuli i czosnku).
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

zagotuj 1,5 l wody.
drobno posiekaj kapustę. Włóż do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
w międzyczasie umytą i obraną marchewkę pokrój w drobną kostkę. Smażyć na oleju roślinnym, aż lekko się zrumieni, dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, smaż wszystko razem przez minutę i zdejmij z ognia.
obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
w garnku z kapustą umieść marchewkę z pomidorem i ziemniakami.
sól, dodaj przyprawy do smaku, włóż liść laurowy, w razie potrzeby możesz dodać asafetydę. Gotuj kapuśniak przez około 20 minut na małym ogniu. Kryterium gotowości są miękkie ziemniaki.
świeża wegetariańska kapuśniak ze świeżej kapusty jest niesamowicie pyszna. Podawaj je ze świeżą śmietaną i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy