skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Sałatka Obżorka z fasolą jest przygotowywana z następujących składników: biała fasola w puszkach, mięso z kurczaka, cebula, marchew, czosnek, ogórek kiszony, chleb, olej słonecznikowy, sól. Sos sałatkowy będzie majonezem.
Krok 2:
Przede wszystkim ugotuj kurczaka, dodając sól i pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Aby zrobić krakersy, pokrój chleb na małe kawałki.
Krok 4:
Smażyć bułkę tartą na patelni, smarując ją 1 łyżką oleju słonecznikowego.
Krok 5:
Zetrzyj marchewki.
Krok 6:
Zrumień marchewki na patelni z olejem słonecznikowym.
Krok 7:
Pokrój ogórek kiszony na małe kawałki.
Krok 8:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 9:
Zmiel czosnek na tarce. Czosnek można również wycisnąć przez prasę.
Krok 10:
Wymieszaj czosnek, marchewkę, ogórek kiszony, fasolę, cebulę i kurczaka.
Krok 11:
Dopraw sałatkę majonezem i wszystko dokładnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę krakersami. Sałatka Obżorka z fasolą jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g