Sałatka Polana grzybowa z kurczakiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Gotuj jajka, ziemniaki i marchewkę do miękkości w osolonej wodzie
Krok 3:
Gotowane jajka, ziemniaki i marchewki obieramy
Krok 4:
Wyłóż kształt o odpowiedniej średnicy folią spożywczą i połóż pieczarki na dnie z czapkami w dół
Krok 5:
Następnie kładziemy liście pietruszki (lub koperku)
Krok 6:
Gotowanego kurczaka kroimy i układamy w następnej warstwie, smarujemy majonezem
Krok 7:
Trzy marchewki, posmarowane majonezem
Krok 8:
Kolejną warstwa startego sera
Krok 9:
Smarujemy majonezem
Krok 10:
Drobno posiekaj jajka, rozłóż następną warstwę
Krok 11:
Następna warstwa to drobno posiekane ogórki kiszone
Krok 12:
Ostatnia warstwa to starte gotowane ziemniaki posmarowane majonezem
Krok 13:
Wysyłamy sałatkę do lodówki na co najmniej 3 godziny
Krok 14:
Odwróć - i voila!
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g