Sałatka Polana grzybowa z kurczakiem

bardzo delikatna i pyszna sałatka ozdobi każdy stół. Przepis na tę cudowną sałatkę zasugerował mój przyjaciel, który był na jej urodzinach. Za co jej bardzo dziękuję!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 22 % 5 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj jajka, ziemniaki i marchewkę do miękkości w osolonej wodzie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowane jajka, ziemniaki i marchewki obieramy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyłóż kształt o odpowiedniej średnicy folią spożywczą i połóż pieczarki na dnie z czapkami w dół

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie kładziemy liście pietruszki (lub koperku)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowanego kurczaka kroimy i układamy w następnej warstwie, smarujemy majonezem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Trzy marchewki, posmarowane majonezem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kolejną warstwa startego sera

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smarujemy majonezem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj jajka, rozłóż następną warstwę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następna warstwa to drobno posiekane ogórki kiszone

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ostatnia warstwa to starte gotowane ziemniaki posmarowane majonezem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wysyłamy sałatkę do lodówki na co najmniej 3 godziny

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Odwróć - i voila!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy