Sałatka z mięsem mielonym
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Makaron gotujemy na bulionie do miękkości, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Paprykę myjemy, obieramy z nasion i przegród, kroimy w bardzo małe kostki.
3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
4. Mięso mielone smażymy na oleju roślinnym przez 3-4 minuty, solimy do smaku, dodajemy posiekaną paprykę i kleik czosnkowy, smażymy do miękkości, około 5 minut.
5. Łączymy makaron ze smażonymi składnikami, pieprzem do smaku.
podawaj na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g