Sałatka z mięsem mielonym

Odkryj ciepłą sałatkę! To jest pyszne! Sałatka z mięsem mielonym to świetne rozwiązanie na rodzinny obiad lub przyjęcie. Do gotowania nadaje się tylko pasta z pszenicy durum, aby się nie gotowała, a papryka lepiej jest stopniowo przyjmować różne kolory, aby sałatka wyglądała maksymalnie apetycznie i jasno. Makaron można gotować na bulionie z kurczaka lub mięsa, ale w razie potrzeby można go również gotować w wodzie.
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 41 % 13 g
191 kcal
IG: 8 / 92 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Makaron gotujemy na bulionie do miękkości, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Paprykę myjemy, obieramy z nasion i przegród, kroimy w bardzo małe kostki.

3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.

4. Mięso mielone smażymy na oleju roślinnym przez 3-4 minuty, solimy do smaku, dodajemy posiekaną paprykę i kleik czosnkowy, smażymy do miękkości, około 5 minut.

5. Łączymy makaron ze smażonymi składnikami, pieprzem do smaku.

podawaj na ciepło.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy