mors z kaliny

przyjemny i orzeźwiający to najlepsze rozwiązanie w upalny dzień! Napój owocowy z kaliny to bardzo smaczny i orzeźwiający napój, moja rodzina bardzo go lubi.
NicoleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 27 g
108 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
nie ma sensu długo opisywać przepisu. Przygotowanie napoju owocowego zajmuje bardzo mało czasu, a sam napój jest niesamowicie smaczny i przyjemnie orzeźwiający.

bierzemy jagody kaliny, przepuszczamy je przez bieżącą wodę i odrywamy od nich ogony. Zamieniamy je w jednorodne tłuczone ziemniaki, przepuszczając je przez sito. Jednocześnie pozbędziemy się małych pestek, więc nie będziemy mieli ryzyka wypicia ich z napojem Morse ' a.

przenieś kleik jagodowy do rondla, rozcieńcz wodą i rozpuść w nim cukier. Zagotuj sok owocowy z kaliny i odłóż go z pieca, gdy tylko bąbelki zaczną obficie unosić się na powierzchni. Przepuszczamy napój owocowy przez gazę do dzbanka lub słoika.

przepis jest kompletny, a napój Nadaje się do picia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy