mors z kaliny
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
nie ma sensu długo opisywać przepisu. Przygotowanie napoju owocowego zajmuje bardzo mało czasu, a sam napój jest niesamowicie smaczny i przyjemnie orzeźwiający.
bierzemy jagody kaliny, przepuszczamy je przez bieżącą wodę i odrywamy od nich ogony. Zamieniamy je w jednorodne tłuczone ziemniaki, przepuszczając je przez sito. Jednocześnie pozbędziemy się małych pestek, więc nie będziemy mieli ryzyka wypicia ich z napojem Morse ' a.
przenieś kleik jagodowy do rondla, rozcieńcz wodą i rozpuść w nim cukier. Zagotuj sok owocowy z kaliny i odłóż go z pieca, gdy tylko bąbelki zaczną obficie unosić się na powierzchni. Przepuszczamy napój owocowy przez gazę do dzbanka lub słoika.
przepis jest kompletny, a napój Nadaje się do picia.
bierzemy jagody kaliny, przepuszczamy je przez bieżącą wodę i odrywamy od nich ogony. Zamieniamy je w jednorodne tłuczone ziemniaki, przepuszczając je przez sito. Jednocześnie pozbędziemy się małych pestek, więc nie będziemy mieli ryzyka wypicia ich z napojem Morse ' a.
przenieś kleik jagodowy do rondla, rozcieńcz wodą i rozpuść w nim cukier. Zagotuj sok owocowy z kaliny i odłóż go z pieca, gdy tylko bąbelki zaczną obficie unosić się na powierzchni. Przepuszczamy napój owocowy przez gazę do dzbanka lub słoika.
przepis jest kompletny, a napój Nadaje się do picia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalina - 26 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g