galaretka z galaretki rybnej
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Usuń skrzela, oczy z głowy ryby, dobrze je umyj. Włóż do rondla, dodaj obraną cebulę, marchewkę, umyte parasole koperkowe, czarne ziarna pieprzu. Zalać wodą. Podpal, zagotuj, usuń pianę i rozpal bardzo mały ogień, aby bulion ledwo się zagotował.
Krok 3:
Bulion powinien gotować się przez 2 godziny. Po dwóch godzinach odcedź bulion. rozcieńczyć w nim żelatynę i wlać do talerzy. Umieść w zimnym miejscu, aż całkowicie stwardnieje.
Krok 4:
Galaretka rybna jest gotowa. Cóż, jeśli ugotowałeś kawałki ryby razem z odpadami rybnymi, musisz je zdobyć, oddzielić mięso od kości, podzielić na małe kawałki, położyć na dnie talerza i zalać bulionem. Otrzymasz galaretkę z mięsem rybnym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g