galaretka z galaretki rybnej

pyszne galaretki rybne, uwielbiane z puree ziemniaczanym. w naszej rodzinie uwielbiają ryby, głównie smażone, ale szkoda wyrzucać odpady, takie jak głowa, ogon i żebra, grzbiety Z Dużych Ryb, nie trzeba ich wyrzucać, ponieważ okazuje się, że są bardzo smaczne galaretki. Smakujemy z tłuczonymi ziemniakami.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 50 % 1 g
7 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń skrzela, oczy z głowy ryby, dobrze je umyj. Włóż do rondla, dodaj obraną cebulę, marchewkę, umyte parasole koperkowe, czarne ziarna pieprzu. Zalać wodą. Podpal, zagotuj, usuń pianę i rozpal bardzo mały ogień, aby bulion ledwo się zagotował.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bulion powinien gotować się przez 2 godziny. Po dwóch godzinach odcedź bulion. rozcieńczyć w nim żelatynę i wlać do talerzy. Umieść w zimnym miejscu, aż całkowicie stwardnieje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Galaretka rybna jest gotowa. Cóż, jeśli ugotowałeś kawałki ryby razem z odpadami rybnymi, musisz je zdobyć, oddzielić mięso od kości, podzielić na małe kawałki, położyć na dnie talerza i zalać bulionem. Otrzymasz galaretkę z mięsem rybnym. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy