Sałatka dla smakoszy z kurczakiem i grzybami

delikatne, pikantne i satysfakcjonujące danie docenią prawdziwi koneserzy pysznego jedzenia. Sałatka jest łatwa do przygotowania. Jest delikatny i pyszny-tak chcesz suplementy! Szczególnie ta sałatka jest dobra w postaci schłodzonej. Spróbuj sam, a zrozumiesz, co mam na myśli...
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 8 % 2 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę dla smakoszy z kurczakiem i grzybami? Przygotuj jedzenie. Gotuj filet z kurczaka do miękkości, jajka też. Ochłodzić je. Usuń pieczarki w puszkach z solanki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, umyj, drobno posiekaj, zalej wrzątkiem i pozwól, aby nadmiar goryczy zniknął w ten sposób (przed dodaniem do sałatki dokładnie wyciśniemy cebulę). Grzyby wrzucone do durszlaka uwolnij od nadmiaru płynu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój świeże i marynowane ogórki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser do miski na średniej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój gotowany filet z kurczaka i pieczarki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj jajka na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystkie przygotowane składniki do miski, dodaj majonez (jogurt lub śmietanę) i, jeśli to konieczne, lekko dodaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż sałatkę na talerzu ze zjeżdżalnią, udekoruj. Mam kwiat papryki z liśćmi rukoli. Wskazane jest schłodzenie sałatki przed podaniem, aby była jeszcze smaczniejsza. Smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy