skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie tak smacznej i zdrowej owsianki jest dziecinnie proste! Przede wszystkim przygotowujemy produkty, a mianowicie:
- umyj, wytrzyj do sucha, a następnie pokrój awokado na pół. Potrzebujemy tylko połowy tego pożywnego owocu. Usuwamy kość i przenosimy miąższ awokado do miski blendera łyżką. Owoce powinny być dojrzałe i miękkie;
- umyj jagody, połóż je na czystym ręczniku, delikatnie osusz wilgoć na wierzchu-nie potrzebujemy nadmiaru wody w owsiance. Następnie przenieś jagody do awokado;
- umyj i wytrzyj do sucha Banana, obierz go, rozbij miąższ na kilka kawałków i włóż do miski z resztą składników;
- wyciśnij sok z cytryny, wlej go również do miski blendera.
wszystko! Pozostaje puree pyszną mieszankę. Robimy to dobrze, czyszcząc mieszaninę z boków miski co 20 sekund, aby nasza "owsianka" była dość jednorodna. Jeśli chcesz, nie możesz tak dokładnie puree owoców i jagód, pozostawiając część na małe kawałki. W tej kwestii powinieneś skupić się na swoim guście. Ale jeśli danie jest przygotowywane dla dzieci, lepiej nie zostawiać kawałków.
jeśli owsianka jest bardzo gęsta, możesz dodać wodę pitną. Dodaj łyżkę stołową, za każdym razem mieszając blenderem. Jeśli konsystencja pasuje natychmiast, nie można dodać wody.
teraz pozostaje przenieść naszą "owsiankę" do pięknych misek i możesz podać ją do stołu. W razie potrzeby możesz udekorować danie na wierzchu kawałkami owoców lub jagód. Możesz posypać posiekanymi orzechami.
smacznego i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g