kompot z całych jabłek

czeka na Ciebie kolejny pyszny kompot jabłkowy! Kompot jabłkowy jest jednym z najsmaczniejszych. Na każdy 3-litrowy słoik potrzebujesz 1 szklanki cukru. Określ liczbę puszek, możesz umieścić więcej jabłek-mniej, w zależności od gustu.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
28 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
dokładnie umyj jabłka. Jabłka układamy w sterylnych słoikach, napełniamy gorącą wodą i pozostawiamy na 20 minut. Spuść wodę, dodaj cukier, gotuj, aż cukier całkowicie się rozpuści i ponownie wlej jabłka. Walcować.
Odwróć puszki i zawiń, aż ostygną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy