makaron z różową cebulą i marchewką w sosie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić makaron z czerwoną rybą w sosie, weź masło, czerwoną rybę, cebulę, marchewkę, śmietanę, mąkę, sól, makaron.
Krok 2:
Uwolnij rybę ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 3:
Na maśle lekko podsmaż cebulę i marchewkę.
Krok 4:
Dodaj mąkę, wymieszaj i potnij.
Krok 5:
Dodaj śmietanę i zagotuj.
Krok 6:
Weź przygotowaną rybę.
Krok 7:
Włóż rybę do sosu, soli, pieprzu.
Krok 8:
Ugotuj makaron.
Krok 9:
Dodaj makaron do sosu, wymieszaj i podawaj natychmiast.
Krok 10:
Podawaj makaron z czerwoną rybą w sosie z warzywami i ziołami.
makaron z czerwoną rybą w kremowym sosie to powszechne pyszne danie. Jest idealny na lunch, na spotkanie przyjaciół, na świąteczny stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g