skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić i pokolorować Wielkanocne jaja kurze w garnku ze skórką cebuli, które z pewnością przypadną do gustu każdemu bez wyjątku? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne składniki do przygotowania wielkanocnych jaj kurzych według starej receptury.
Krok 2:
Weź odpowiednią obszerną patelnię z dość grubym dnem, jeśli nie jest dostępna, połóż szmatkę na dnie zwykłej patelni, aby jajka kurze nie pękły podczas gotowania, a następnie włóż do niej pięćdziesiąt gramów gotowanej skórki cebuli.
Krok 3:
Wlej około dwóch i pół litra wody do rondla ze skórką cebuli, która powinna całkowicie przykryć łuskę w rondlu, a następnie wlej jedną łyżkę soli do rondla.
Krok 4:
Włóż odpowiednią ilość jaj kurzych do wspólnego rondla, które wcześniej wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej, aby nie pękały podczas gotowania.
Krok 5:
Umieść patelnię z jajkami na kuchence, którą następnie Ustaw na średnią temperaturę, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wodę.
Krok 6:
Podnieś i przenieś jajka na patelnię na wierzch łuski, a następnie przykryj patelnię pokrywką i przełącz kuchenkę na niską temperaturę, a następnie gotuj jajka przez godzinę.
Krok 7:
Po upływie czasu ugotowane i zabarwione jajka na twardo włóż do głębokiej miski wypełnionej zimną wodą i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 8:
Wytrzyj ugotowane i pomalowane jaja kurze ściereczką kuchenną, którą zanurz w oleju roślinnym, a następnie włóż do pojemnika lub na talerz i włóż do lodówki. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Wesołych Świąt Wielkanocnych!
obecnie istnieje wiele opcji malowania pisanek, ale my oddając hołd tradycjom barwienia pisanek w łuskach cebuli w sposób, w jaki nasze babcie i przodkowie robili to przez wiele stuleci metodą bezpieczną dla zdrowia bez chemii, nie spowodują pogorszenia samopoczucia ani nie wywołają alergii. Jak łatwo, prosto i pięknie pokolorować jajka na Wielkanoc ze skórką cebuli. Farbowanie jajek na Wielkanoc to jedna z najstarszych tradycji chrześcijańskich. Według legendy białe jajo kurze pomalowano na karmazynowy kolor, z którym Maria Magdalena przyszła do cesarza Tyberiusza, aby opowiedzieć o zmartwychwstaniu Chrystusa. Gotowanie i farbowanie jajek na Wielkanoc jest zwyczajowe w czysty lub Wielki Czwartek. W piątek nie zaleca się wykonywania prac domowych, aw sobotę Produkty świąteczne są zwykle oświetlane podczas świątecznego nabożeństwa w kościele. Gotowane i kolorowe jajka wkłada się do lodówki i wyjmuje w niedzielę, aby je "pokonać", a następnie zjeść. Wesołych Świąt Wielkanocnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g