skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj bułkę Bounty bez pieczenia z ciastek, wiórków kokosowych, masła, skondensowanego mleka, z dodatkiem kakao w proszku, cukru i cukru pudru. Przygotujemy te składniki deseru zgodnie z listą.
Krok 2:
Ciasteczka bierzemy "Ghee milk" lub "Sugar", łamiemy je na kawałki, wkładamy do miski rozdrabniacza, dodajemy cukier i kakao w proszku.
Krok 3:
Miel ciasteczka z cukrem i kakao przez 20-30 sekund na małe, jednorodne okruchy.
Krok 4:
Wlej okruchy z miski do miski. Doprowadź wodę do wrzenia i wlej pół szklanki wrzącej wody do okruchów. Najpierw wymieszaj łyżką.
Krok 5:
Następnie zagniatamy gęste ciasto rękami, przypomina gęstość piasku.
Krok 6:
Następnie przygotuj krem. W osobnym pojemniku wlej płatki kokosowe, cukier puder, włóż miękkie masło i dodaj skondensowane mleko.
Krok 7:
Krem kokosowo-olejowy dobrze zagnieść łyżką, w razie potrzeby można zagnieść mikserem.
Krok 8:
Kładziemy arkusz pergaminu do pieczenia na stole i rozwałkowujemy na nim podstawę bułki z ciasteczkami. Podczas walcowania konieczne jest uformowanie prostokątnej warstwy o grubości około 5 mm, biorąc pod uwagę, że należy ją zwinąć rolką, więc krawędzie powinny być równe i schludne.
Krok 9:
Na rozwałkowaną podstawę nakładamy przygotowany gęsty krem i równomiernie rozprowadzamy go na całej płaszczyźnie.
Krok 10:
Podnosząc krawędzie pergaminu z jednej krawędzi, ostrożnie i powoli zwijamy rolkę.
Krok 11:
Uformowaną rolkę z kremem zawijamy w pergamin i wkładamy do zamrażarki na pół godziny.
Krok 12:
Po pół godzinie wyjmujemy dobrze schłodzoną bułkę Bounty z zamrażarki i rozwijamy ją.
Krok 13:
Schłodzona bułka jest doskonale pokrojona. Połóż plastry bułki na talerzu i podawaj. Bardzo piękne i niesamowicie smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g