rolka Bounty bez pieczenia

deser Ciasteczkowy z kremem maślanym i kokosem. Bardzo smaczna bułka na herbatę, przypomina popularne cukierki. Przygotowanie bułki jest proste, ale nieco żmudne, szczególnie podczas owijania. Najważniejsze, żeby się nie spieszyć. Świetna alternatywa dla cukierków.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 23 % 18 g
węglowodany 69 % 54 g
487 kcal
IG: 4 / 40 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj bułkę Bounty bez pieczenia z ciastek, wiórków kokosowych, masła, skondensowanego mleka, z dodatkiem kakao w proszku, cukru i cukru pudru. Przygotujemy te składniki deseru zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasteczka bierzemy "Ghee milk" lub "Sugar", łamiemy je na kawałki, wkładamy do miski rozdrabniacza, dodajemy cukier i kakao w proszku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Miel ciasteczka z cukrem i kakao przez 20-30 sekund na małe, jednorodne okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej okruchy z miski do miski. Doprowadź wodę do wrzenia i wlej pół szklanki wrzącej wody do okruchów. Najpierw wymieszaj łyżką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie zagniatamy gęste ciasto rękami, przypomina gęstość piasku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie przygotuj krem. W osobnym pojemniku wlej płatki kokosowe, cukier puder, włóż miękkie masło i dodaj skondensowane mleko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Krem kokosowo-olejowy dobrze zagnieść łyżką, w razie potrzeby można zagnieść mikserem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy arkusz pergaminu do pieczenia na stole i rozwałkowujemy na nim podstawę bułki z ciasteczkami. Podczas walcowania konieczne jest uformowanie prostokątnej warstwy o grubości około 5 mm, biorąc pod uwagę, że należy ją zwinąć rolką, więc krawędzie powinny być równe i schludne.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na rozwałkowaną podstawę nakładamy przygotowany gęsty krem i równomiernie rozprowadzamy go na całej płaszczyźnie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podnosząc krawędzie pergaminu z jednej krawędzi, ostrożnie i powoli zwijamy rolkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Uformowaną rolkę z kremem zawijamy w pergamin i wkładamy do zamrażarki na pół godziny.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po pół godzinie wyjmujemy dobrze schłodzoną bułkę Bounty z zamrażarki i rozwijamy ją.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Schłodzona bułka jest doskonale pokrojona. Połóż plastry bułki na talerzu i podawaj. Bardzo piękne i niesamowicie smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy