deser z malinami

Piękny i niesamowicie pyszny deser ze świeżymi malinami. Taki malinowy przysmak jest bardzo delikatny i przewiewny! I wygląda po prostu królewsko. Na samą wzmiankę o tym deserze od razu pojawiają się najlepsze skojarzenia z romantycznym wieczorem lub świętem.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 9 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 58 % 25 g
207 kcal
IG: 19 / 15 / 65

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Moczyć rodzynki wrzątkiem przez 10 minut. Wymieszaj rodzynki z twarogiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mleko skondensowane i wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel jedną trzecią masy i przenieś ją do blendera, dodaj maliny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko dobrze ubijamy. Prace przygotowawcze dobiegły końca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z dalszych kroków dowiemy się, jak zrobić deser z malinami przystępujemy do jego złożenia. Połóż maliny na dnie wysokiej szklanki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na wierzch nakładamy masę twarogową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp to kulkami płatków śniadaniowych.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na kulki kładziemy masę twarogową z malinami, a następnie kulki i warstwę twarogu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dekorujemy deser malinowy malinami, płatkami kokosowymi, kulkami, rodzynkami. To takie piękno i smak, który nam się udaje. Nie mogę sobie nawet wyobrazić, ile taki deser może kosztować w restauracji? Poczęstuj się!

tak się złożyło, że Każde zakończenie uroczystości kojarzy nam się z deserem. Czy to ślub, urodziny, rocznica, impreza firmowa czy poranek dla dzieci. Deser według tego przepisu pasuje do każdego z tych świąt, które przypadają na sezon zbierania malin i może trwać od lata do października. Ta malinowa fantazja, jak nazwiemy nasz przysmak, jest po prostu niesamowicie pyszna! Gotuję jedną dużą porcję dla każdego członka mojej rodziny. Uwielbiamy cieszyć się tym deserem, siedząc w ogrodzie w altanie i jedząc go w małych porcjach za pomocą łyżek koktajlowych z długimi uchwytami. Musisz go natychmiast zjeść, aż kulki stracą swoje chrupiące właściwości. Deser jest wykwintny, wygląda restauracyjnie, ale koszty są znacznie mniejsze, ponieważ przygotowujemy go sami w domu. Wybierz piękne wysokie szklanki do serwowania potraw. Możesz ozdobić ten przysmak na różne sposoby, możesz to zrobić, jak pokazano na zdjęciu. Trochę wyobraźni i za każdym razem możesz mieć nową dekorację tego samego dania. Przygotuj ten prosty deser w każdym sezonie jagodowym. Dla odmiany można mieszać maliny z innymi jagodami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Suche śniadanie - 366   kcal/100g

Podobne przepisy