zupa mięsna wołowa z kluskami i warzywami

aromatyczne danie, które pokochają nawet maluchy! Wspaniały przepis na przygotowanie obfitej i bogatej zupy mięsnej z kluskami, marchewką i papryką, który z pewnością spodoba się wielu i zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 4 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 40 % 6 g
80 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej zupy mięsnej z warzywami i kluskami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej pół łyżeczki soli do miski i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwieście gramów mąki pszennej do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce trzepaczką i zagniataj ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zbieramy ciasto w bryłę i nadal dobrze ugniatamy rękami przez około siedem minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane gęste ciasto układamy w misce, po czym przykrywamy i odstawiamy miskę na bok.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy do niej trzy łyżki oleju roślinnego, po czym dobrze go podgrzewamy w średniej temperaturze pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż siedemset gramów pokrojonej wołowiny na kości na patelni i lekko usmaż.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój jedną dużą główkę cebuli w dość małą kostkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż posiekaną cebulę do garnka z mięsem i dobrze wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój jedną dużą marchewkę za pomocą kręconego noża w cienkie pierścienie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż pokrojone marchewki na wspólnej patelni.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej dwa litry wody do rondla z mięsem i warzywami i zamknij pokrywkę, zagotuj, a następnie gotuj wszystkie składniki przez trzydzieści pięć minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż ciasto na stole posypanym odrobiną mąki i rozwałkuj na ciasto o grubości trzech milimetrów.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Pokrój ciasto na dwie identyczne części.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posmaruj tortille zmiękczonym masłem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej trochę suszonych ziół na ciastka i delikatnie zwiń je w gęste bułki.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze łącz krawędzie rolek.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ugotowane bułki kroimy na kawałki o grubości około jednego centymetra.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Cztery obrane ziemniaki kroimy dość grubo.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Włóż pokrojone ziemniaki do rondla i przykryj pokrywką, zagotuj, a następnie gotuj ziemniaki przez piętnaście minut.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Pokrój jedną paprykę na małe półpierścienie.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Włóż posiekaną paprykę do rondla wraz z kluskami, a następnie zwiększ stopień gotowania i wymieszaj wszystkie składniki.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Rozłóż dwie łyżki koncentratu pomidorowego na patelni.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Dodaj sól do smaku do garnka.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Dodaj suszone zioła i liść laurowy do rondla do smaku.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i gotuj zupę przez kolejne trzy minuty.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Dodaj do rondla mieszankę papryki do smaku i przykryj ją pokrywką, pozwól ugotowanej zupie parzyć przez kilka minut.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Nalewamy zaparzoną zupę na porcjowane talerze i podajemy do stołu obiadowego.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zupa wołowa z kluskami i papryką. Cóż, bardzo prosty przepis krok po kroku na lunch! Pachnąca, obfita, zdrowa i bogata – zupa z domowymi pierogami i papryką! Każdy obiad powinien koniecznie zaczynać się od gorącego i płynnego Dania, dlatego radzę zrobić taką zupę warzywną z kluskami i mięsem według mojego sprawdzonego przepisu. Nie sposób go nie pokochać, ponieważ ta zupa wołowa jest delikatna, aromatyczna, bogata. Taka zupa wołowa z prawdziwymi domowymi pierogami z pewnością przypadnie do gustu nawet Twoim dzieciom! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g

Podobne przepisy