skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej zupy mięsnej z warzywami i kluskami.
Krok 2:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 3:
Wlej pół łyżeczki soli do miski i wymieszaj.
Krok 4:
Wlej dwieście gramów mąki pszennej do miski.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce trzepaczką i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Zbieramy ciasto w bryłę i nadal dobrze ugniatamy rękami przez około siedem minut.
Krok 7:
Ugotowane gęste ciasto układamy w misce, po czym przykrywamy i odstawiamy miskę na bok.
Krok 8:
Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy do niej trzy łyżki oleju roślinnego, po czym dobrze go podgrzewamy w średniej temperaturze pieca.
Krok 9:
Rozłóż siedemset gramów pokrojonej wołowiny na kości na patelni i lekko usmaż.
Krok 10:
Pokrój jedną dużą główkę cebuli w dość małą kostkę.
Krok 11:
Włóż posiekaną cebulę do garnka z mięsem i dobrze wymieszaj.
Krok 12:
Pokrój jedną dużą marchewkę za pomocą kręconego noża w cienkie pierścienie.
Krok 13:
Rozłóż pokrojone marchewki na wspólnej patelni.
Krok 14:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.
Krok 15:
Wlej dwa litry wody do rondla z mięsem i warzywami i zamknij pokrywkę, zagotuj, a następnie gotuj wszystkie składniki przez trzydzieści pięć minut.
Krok 16:
Rozłóż ciasto na stole posypanym odrobiną mąki i rozwałkuj na ciasto o grubości trzech milimetrów.
Krok 17:
Pokrój ciasto na dwie identyczne części.
Krok 18:
Posmaruj tortille zmiękczonym masłem.
Krok 19:
Wlej trochę suszonych ziół na ciastka i delikatnie zwiń je w gęste bułki.
Krok 20:
Dobrze łącz krawędzie rolek.
Krok 21:
Ugotowane bułki kroimy na kawałki o grubości około jednego centymetra.
Krok 22:
Cztery obrane ziemniaki kroimy dość grubo.
Krok 23:
Włóż pokrojone ziemniaki do rondla i przykryj pokrywką, zagotuj, a następnie gotuj ziemniaki przez piętnaście minut.
Krok 24:
Pokrój jedną paprykę na małe półpierścienie.
Krok 25:
Włóż posiekaną paprykę do rondla wraz z kluskami, a następnie zwiększ stopień gotowania i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 26:
Rozłóż dwie łyżki koncentratu pomidorowego na patelni.
Krok 27:
Dodaj sól do smaku do garnka.
Krok 28:
Dodaj suszone zioła i liść laurowy do rondla do smaku.
Krok 29:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie przykryj pokrywką i gotuj zupę przez kolejne trzy minuty.
Krok 30:
Dodaj do rondla mieszankę papryki do smaku i przykryj ją pokrywką, pozwól ugotowanej zupie parzyć przez kilka minut.
Krok 31:
Nalewamy zaparzoną zupę na porcjowane talerze i podajemy do stołu obiadowego.
Krok 32:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zupa wołowa z kluskami i papryką. Cóż, bardzo prosty przepis krok po kroku na lunch! Pachnąca, obfita, zdrowa i bogata – zupa z domowymi pierogami i papryką! Każdy obiad powinien koniecznie zaczynać się od gorącego i płynnego Dania, dlatego radzę zrobić taką zupę warzywną z kluskami i mięsem według mojego sprawdzonego przepisu. Nie sposób go nie pokochać, ponieważ ta zupa wołowa jest delikatna, aromatyczna, bogata. Taka zupa wołowa z prawdziwymi domowymi pierogami z pewnością przypadnie do gustu nawet Twoim dzieciom! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g