skład / składniki
metoda gotowania
składniki są mierzone szklankami dla ułatwienia pomiaru. Waga kuchenna została kupiona przeze mnie niedawno, a moja udręka podczas ważenia produktów bez wagi po prostu nie znała granic.
więc ten przepis na marmoladę porzeczkową jest odpowiedni dla tych, którzy nie mają wagi kuchennej. Wszystko jest proste i szybkie w przygotowaniu.
jagody czarnej porzeczki należy posortować, spłukać i osuszyć czystym, suchym ręcznikiem.
następnie napełnij porzeczki wodą, a gdy mieszanina się zagotuje, dodaj trzy szklanki granulowanego cukru.
przy następnych dwóch wrzodach dodajemy za każdym razem trzy szklanki granulowanego cukru.
gdy na powierzchni tworzy się pianka, należy ją usunąć.
gotuj marmoladę przez 2-3 minuty.
na gorąco marmoladę z czarnej porzeczki należy ułożyć w czystych, suchych słoikach i przykryć pokrywkami.
zaleca się Przechowywanie w temperaturze pokojowej z dala od światła słonecznego.
jeśli zagotujesz mieszaninę, Marmolada nie zadziała - po prostu nie stwardnieje, więc podczas gotowania trzymaj ściśle przez 3 minuty.
aby Marmolada nie zamarzła na patelni podczas układania jej w słoikach, zmniejsz ogień pod patelnią i wykaż maksymalną zręczność.
i nie należy jeszcze używać składników w innych proporcjach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g