skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ugotowany bulion (2,5-3 litry) odcedź, pokrój wołowinę na kawałki.
Krok 3:
Przygotuj warzywa: pokrój wszystko w kostkę.
Krok 4:
Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta
Krok 5:
Włóż ziemniaki do wrzącego bulionu, dodaj sól.
Krok 6:
Do cebuli dodaj marchewkę, liść laurowy, czosnek zmiażdżony nożem. Smażyć na złoty kolor, pieprz.
Krok 7:
Rozłóż paprykę, smaż przez kolejne 2 minuty. Dla miłośników pikantnych możesz dodać trochę posiekanej ostrej papryki.
Krok 8:
Dodaj plasterki pomidora, trzymaj w ogniu przez kolejną minutę. Usuń czosnek i liście laurowe. W razie potrzeby dodaj koncentrat pomidorowy i lekko opiekaj.
Krok 9:
Gdy ziemniaki są prawie gotowe, wlej fasolę w puszkach do bulionu.
Krok 10:
Dodaj wszystkie inne warzywa.
Krok 11:
Posiekaj zielenie. Włóż do zupy.
Krok 12:
Zagotuj zupę, wyłącz ją, przykryj i pozwól jej trochę zaparzyć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g