skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przykryj mięso zimną wodą i zagotuj
Krok 3:
Odtłuść tłuszcz i dodaj fasolę. Gotuj przez 1,5 godziny. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 4:
W międzyczasie obierz i posiekaj cebulę, marchewkę i buraki.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię i wlej olej roślinny. Następnie dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
Krok 6:
Dodaj marchewki i smaż przez kolejne 2 minuty.
Krok 7:
Opłucz kiszoną kapustę i dodaj do warzyw, wlej trochę wody i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 8:
Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj buraki i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Powinna się przygotować, ale też nie stracić koloru. W tym samym czasie dodajemy sól i przyprawy do gotującego się bulionu (mam chmiel-suneli)
Krok 10:
Gdy ziemniaki są już gotowe, dodaj duszone warzywa i pietruszkę. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.
Krok 11:
Barszcz gotowy:) smacznie zjeść ze śmietaną, czarnym chlebem i domowym smalcem :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal / 100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal / 100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g