marynata na zimę z ogórkiem cebula marchewka, sok pomidorowy

Spróbuj tej wspaniałej marynaty, nie pożałujesz! Mroźna zima z majonezem-po prostu objadanie się!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 75 % 9 g
55 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

wyciągnij słoiki pod parą i trzymaj pokrywki we wrzącej wodzie. Lepiej jest wcześniej ugotować jęczmień.

drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju. Zetrzyj ogórki na grubej tarce.

przenieś cebulę, marchewkę i ogórki do garnka z grubym dnem. Dusić warzywa na małym ogniu przez około 20 minut.

następnie dodaj do duszonych warzyw koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą lub sokiem pomidorowym. Dusić przez 10 minut. Dodaj warzywa i gotowany jęczmień do warzyw, zagotuj.

wlej marynatę do słoików, przykryj i przytrzymaj przez 30 minut, szczelnie zamknij słoiki. Możesz przechowywać marynatę w piwnicy lub poczekać, aż ostygnie i przechowywać ją w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy