herbata z rokitnika z przyprawami chili

zdrowie, korzyści, smak, moc słońca-wszystko w tym gorącym napoju! Herbata z rokitnika w sezonie nie jest bardzo droga i jest całkowicie ekonomiczna, gdy rokitnik rośnie na osobistej działce. Taka herbata jest bardzo zdrowa i smaczna!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 83 % 5 g
22 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Odłóż czajnik.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli masz francuską prasę, włóż do niej wszystkie produkty z wyjątkiem rokitnika. Jeśli nie, włóż je do rondla lub dużego kubka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rokitnik umieść również w prasie. Jeśli go nie masz, włóż e do miski i zmiażdż łyżką lub widelcem (lub tłuczkiem do puree, blenderem...) i dodaj do pozostałych składników.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zalej wrzącą wodą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli naciśnij-zmiażdż jagody, jeśli patelnia-po prostu wymieszaj. Przykryj i odstaw na 5-7 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać do kubków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W ten sposób.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj syrop i cukier do smaku (lub jedno), możesz wziąć miód i biały cukier-co lubisz.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Rokitnik - 52   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g

Podobne przepisy