marynata wieprzowa z piklami na kaszy perłowej

zupa z piklami i wieprzowiną! Bardzo smaczne! Marynata z wieprzowiną i jęczmieniem perłowym będzie wspaniałym obiadem dla całej rodziny. Mięso można wziąć na kości lub polędwicę, nie ma to znaczenia. Zupa jest bogata, aromatyczna i pikantna, zdecydowanie warto spróbować!
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 43 % 3 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Moja wieprzowina, włóż do rondla, dodaj obraną cebulę (bez siekania) i obraną marchewkę (również całą), zalej wodą i gotuj, aż mięso będzie gotowe, około 30-40 minut od momentu wrzenia. Podczas gotowania usuń piankę.

2. Po ugotowaniu mięsa wyjmujemy je na osobne naczynie i filtrujemy bulion przez sito (cebula i marchewka z bulionu nie będą już przydatne).

3. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę.

4. Wlej jęczmień do miski, napełnij wodą, umyj, spuść brudną wodę. Powtórz procedurę dwa razy.

5. W rondelku, w którym gotujemy marynatę, rozprowadzamy przygotowane ziemniaki i umyte zboża, napełniamy przecedzonym bulionem, wysyłamy do ognia. Gotuj przez około 20-25 minut od momentu wrzenia.

6. W międzyczasie obierz marchewki i cebulę, zetrzyj marchewki, pokrój cebulę w drobną kostkę. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Smażyć warzywa na oleju roślinnym do miękkości. Ogórki kiszone kroimy w małe kostki, układamy również na patelni, smażymy przez 1 minutę.

7. Mięso ostygło, kroimy na porcje, drobno siekamy koperek, wkładamy mięso i koperek do marynaty wraz z dressingiem warzywnym z patelni. Dodaj sól do smaku, wlej solankę ogórkową.

8. Gotuj przez kolejną minutę i zdejmij z ognia.

wlej porcje marynaty, posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal / 100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy