skład / składniki
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina, włóż do rondla, dodaj obraną cebulę (bez siekania) i obraną marchewkę (również całą), zalej wodą i gotuj, aż mięso będzie gotowe, około 30-40 minut od momentu wrzenia. Podczas gotowania usuń piankę.
2. Po ugotowaniu mięsa wyjmujemy je na osobne naczynie i filtrujemy bulion przez sito (cebula i marchewka z bulionu nie będą już przydatne).
3. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę.
4. Wlej jęczmień do miski, napełnij wodą, umyj, spuść brudną wodę. Powtórz procedurę dwa razy.
5. W rondelku, w którym gotujemy marynatę, rozprowadzamy przygotowane ziemniaki i umyte zboża, napełniamy przecedzonym bulionem, wysyłamy do ognia. Gotuj przez około 20-25 minut od momentu wrzenia.
6. W międzyczasie obierz marchewki i cebulę, zetrzyj marchewki, pokrój cebulę w drobną kostkę. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Smażyć warzywa na oleju roślinnym do miękkości. Ogórki kiszone kroimy w małe kostki, układamy również na patelni, smażymy przez 1 minutę.
7. Mięso ostygło, kroimy na porcje, drobno siekamy koperek, wkładamy mięso i koperek do marynaty wraz z dressingiem warzywnym z patelni. Dodaj sól do smaku, wlej solankę ogórkową.
8. Gotuj przez kolejną minutę i zdejmij z ognia.
wlej porcje marynaty, posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal / 100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g