skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj jęczmień do miękkości w dowolny sposób (potrzebujesz 500 g gotowanych płatków). Pokrój cebulę, marchewkę i ogórki tak, jak kroisz potrawy na zupę. W pomidorach Usuń punkt mocowania łodygi i uszkodzone miejsca.
Krok 2:
Zamień pomidory w jednorodną masę w dowolny sposób.
Krok 3:
Wlej sok pomidorowy uzyskany w poprzednim kroku do dużego rondla i umieść na kuchence.
Krok 4:
Dodaj wodę i zagotuj płyn.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny, sól i cukier.
Krok 6:
Dodaj marchewki, zagotuj i gotuj przez pół godziny.
Krok 7:
Dodaj cebulę, zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Krok 8:
Umyj słoiki z sodą i wysterylizuj w piekarniku. Lub zrób to w dowolny sposób.
Krok 9:
Dodaj ogórki, ocet do garnka i wymieszaj.
Krok 10:
Dodaj jęczmień. Wymieszać.
Krok 11:
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez pół godziny.
Krok 12:
Nie zdejmując marynaty z ognia, włóż ją do słoików, zakorkuj i odwróć, aż całkowicie ostygnie.
Krok 13:
Przechowuj dokładnie w ciemnym miejscu, aż będziesz chciał pysznej domowej zupy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g