skład / składniki
metoda gotowania
1. Zagotuj wodę i ugotuj makaron (spaghetti). Włosi na każde 100 g makaronu biorą 1 litr wody, 1 łyżeczkę. sól i 1 łyżka. olej, wodę i sól wkłada się do wrzącej wody, odczekuje 1 minutę, a dopiero potem wkłada makaron do wody. Mówią, że makaron powinien tańczyć w wodzie, gotować swobodnie. Ale Heston Blumenthal gotuje makaron w małej objętości wody (tak, że pod koniec gotowania tak naprawdę go nie ma) i mówi, że jest smaczniejszy. Ogólnie gotujemy makaron.
2. Na patelni rozgrzej olej, wyciśnij obrany czosnek przez prasę i lekko usmaż (nie przypalaj, bo będzie gorzki). Następnie dodaj suszone zioła, cukier i koncentrat pomidorowy, smaż trochę. Dodaj wodę, mieszając, aż płynny sos będzie gęsty. Następnie zagotuj i lekko zagotuj. W tym procesie dodaj paprykę i sól do smaku.
3. Gotowy makaron (lekko niedogotowany) Dodaj do sosu, wymieszaj i możesz podać.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g