skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych twarogów w polewie czekoladowej.
Krok 2:
Włóż sto pięćdziesiąt gramów czekolady do odpowiedniej miski, umieść ją na garnku z wrzącą wodą i rozpuść czekoladę.
Krok 3:
Wlej cztery łyżki oleju roślinnego do miski z twarogiem.
Krok 4:
Wymieszaj czekoladę w misce, aż będzie gładka.
Krok 5:
Wyjmujemy silikonową formę odpowiednią do gotowania serów do zamrażarki na dwie do trzech minut.
Krok 6:
Włóż pięćset gramów świeżego i najlepiej tłustego twarogu do głębokiej miski.
Krok 7:
Włóż pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 8:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 9:
Wlej pięćdziesiąt gramów cukru pudru do miski.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 11:
Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 12:
Otrzymujemy jednorodną masę twarogową do nadziewania serów.
Krok 13:
Posmaruj każdą komórkę czekoladą w silikonowej formie i włóż do zamrażarki na pięć minut.
Krok 14:
Nałóż czekoladę do każdej komórki formy drugą warstwą po pięciu minutach i włóż do zamrażarki na trzy minuty.
Krok 15:
Napełnij worek cukierniczy przygotowaną masą twarogową, a następnie wyciśnij wymaganą ilość twarogu do każdej komórki formy.
Krok 16:
Równomiernie wyrównaj masę twarogową w każdej komórce.
Krok 17:
Zamykając masę twarogową, wypełnij każdą komórkę w formie czekoladą.
Krok 18:
Równomiernie wyrównaj czekoladę pędzlem w każdej komórce formy.
Krok 19:
Usuwamy formę na 1 godzinę w zamrażarce, po czym wyjmujemy i układamy pyszne sery twarogowe na talerzu.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!
nigdzie indziej nie znajdziesz takich pysznych twarogów! Przygotuj delikatne domowe sery twarogowe w polewie z ulubionym nadzieniem! Jakie to pyszne! Sen wszystkich jest słodki! Oferujemy łatwy, prosty w przygotowaniu przepis, który pozwala szybko przygotować najdelikatniejszy deser twarogowy z różnymi nadzieniami w środku, glazurowany czekoladą. Można go bezpiecznie podawać dziecku do szkoły każdego dnia, aby wzmocnić tkankę kostną i dostarczyć organizmowi niezbędnej energii. Podaruj sobie i swoim bliskim ten cudowny słodki przysmak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g