sery twarogowe pokryte polewą czekoladową

Łatwy do zrobienia ulubiony deser dla dzieci i dorosłych! Wspaniały przepis na szybkie gotowanie najdelikatniejszych twarogów w polewie czekoladowej, opcjonalnie z różnymi nadzieniami w środku, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 48 % 26 g
węglowodany 31 % 17 g
337 kcal
IG: 0 / 6 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych twarogów w polewie czekoladowej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż sto pięćdziesiąt gramów czekolady do odpowiedniej miski, umieść ją na garnku z wrzącą wodą i rozpuść czekoladę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej cztery łyżki oleju roślinnego do miski z twarogiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj czekoladę w misce, aż będzie gładka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmujemy silikonową formę odpowiednią do gotowania serów do zamrażarki na dwie do trzech minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż pięćset gramów świeżego i najlepiej tłustego twarogu do głębokiej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej pięćdziesiąt gramów cukru pudru do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Otrzymujemy jednorodną masę twarogową do nadziewania serów.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posmaruj każdą komórkę czekoladą w silikonowej formie i włóż do zamrażarki na pięć minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nałóż czekoladę do każdej komórki formy drugą warstwą po pięciu minutach i włóż do zamrażarki na trzy minuty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Napełnij worek cukierniczy przygotowaną masą twarogową, a następnie wyciśnij wymaganą ilość twarogu do każdej komórki formy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Równomiernie wyrównaj masę twarogową w każdej komórce.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zamykając masę twarogową, wypełnij każdą komórkę w formie czekoladą.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Równomiernie wyrównaj czekoladę pędzlem w każdej komórce formy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Usuwamy formę na 1 godzinę w zamrażarce, po czym wyjmujemy i układamy pyszne sery twarogowe na talerzu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!

nigdzie indziej nie znajdziesz takich pysznych twarogów! Przygotuj delikatne domowe sery twarogowe w polewie z ulubionym nadzieniem! Jakie to pyszne! Sen wszystkich jest słodki! Oferujemy łatwy, prosty w przygotowaniu przepis, który pozwala szybko przygotować najdelikatniejszy deser twarogowy z różnymi nadzieniami w środku, glazurowany czekoladą. Można go bezpiecznie podawać dziecku do szkoły każdego dnia, aby wzmocnić tkankę kostną i dostarczyć organizmowi niezbędnej energii. Podaruj sobie i swoim bliskim ten cudowny słodki przysmak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy